Eski Milli Basketbolcu 3. Lig'de Mücadele Edecek

Galatasaray ve Beşiktaş'ın da aralarında bulunduğu kulüplerde oynayan ve A Milli Basketbol takımının da 100 kez formasını terleten Fatih Solak, bu sezon Türkiye Basketbol 3. Ligi ekiplerinden Melikgazi Belediyesi'nin başarısı için mücadele verecek.

Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basketbola 17 yaşındayken tavsiye üzerine gittiği yaz spor okulunda başladığını belirtti.

Basketbola geç başlamasına rağmen çok çalışarak, başarıya ulaştığını belirten Solak, şöyle devam etti:
"Yaz okulunun en başarılı oyuncusu seçilmiştim. Ardından beni Meysuspor istedi. Bir yıl Meysuspor'da oynadım. Sonra maddi nedenlerden dolayı Meysuspor kapanma aşamasına geldi. Bütün oyuncuların lisansları iptal edildi. Benim hayatım da bundan sonra değişti. İstanbul'a gittim. Orada Ülker ile bir anlaşma imzaladık. Ülker'de ve Galatasaray'da 5'er yıl, Beşiktaş'ta 1 yıl oynadım. 100 kez milli takım formasını giydim. Kariyerimde çok sayıda başarı yaşadım."
2 yıl önce basketbola bir süre ara verdiğini ardından Torku Konya Selçuk Üniversitesi forması giydiğini anlatan Solak, bu sezon da memleketinin takımı 3. Lig'deki Melikgazi Belediyespor'a transfer olduğunu dile getirdi.
34 yaşındaki sporcu birçok cazip teklif geldiğini ancak Kayseri'de oynamayı tercih ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Antrenörümüz Nihat Kahraman ile aramızda ağabey-kardeş ilişkisi var. Buraya gelmemde o etkili oldu. Huzurlu olabileceğim bir takıma geldiğimi düşünüyorum. İnşallah başarılı oluruz. Kayseri'de basketbol oynamayı çok istiyordum. Kısmet bu seneymiş. İnşallah iyi bir takım olur ve güzel işler başarırız. Çünkü Kayseri insanı basketbola düşkün. Genç arkadaşlarımla bunu başaracağımızı düşünüyorum. Taraftar desteğine ihtiyacımız var. Kayseri halkının yanımızda olması gerekiyor."
- "Çevremdeki çoğu kişi burada oynadığıma şaşırıyor"
Basketbol hayatına uzun süre devam etmek istediğini aktaran Solak, "Çevremdeki çoğu kişi burada oynadığıma şaşırıyor. İnanmayanlar oluyor ama hayat bu, normal şeyler. Milli takımda defalarca oynadım ama 3. ligde olsa da memleketimin takımında oynamak gurur verici. Allah sağlık verdiği sürece uzun süre oynamak istiyorum. Kayseri'de 1. ligde bir takımın olması için mücadele vereceğim" diye konuştu.

Solak, basketbolu bıraktıktan sonra Kayseri'de basketbol okulu açmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.
- "Fatih Solak bizim için ekstra bir moral, güç oldu"
Antrenör Nihat Kahraman ise Fatih Solak'ın kariyeri başarılarla dolu bir oyuncu olduğunu belirterek, kendisini takımlarında görmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Tecrübeli oyuncunun takıma katkısının fazla olacağına inandıklarını vurgulayan Kahraman, şunları kaydetti:
"Bu yıl sene başından bu tarafa antrenmanlarda beraberdik ve daha sonra görüşmelerde de olumlu sonuç çıktı. Kayseri'de kalıp bizimle oynamayı kabul etti, biz de bundan gurur duyduk. İnşallah bu sene Kayserimiz için Melikgazi Belediyespor için birlikte mücadele edeceğiz. Bu sene iyi bir takım oluşturup finallere kadar ses getirmeyi düşünüyoruz. Fatih Solak bizim için ekstra bir moral, güç oldu. Tabi onun tecrübesi takımdaki genç oyunculara da örnek olacaktır."

Kaynak: AA