Mehmet Ekici Açıklaması

Trabzonspor'un gurbetçi orta saha oyuncusu Mehmet Ekici, hem kendini hem de taraftarı sevindirmek için elinden geleni yapacağını söyledi.


Trabzonsporlu oyuncu Mehmet Ekici, TrabzonCell kullanıcılarının sorularını yanıtladı. Almanya'nın Münih kentinde doğan ve aslen Yozgatlı olan Ekici, futbol yaşantısı ve özel yaşamına ilişkin soruları yanıtladı.

Ekici, frikiklerine güvenip güvenmediğinin sorulması üzerine, frikikten birçok asist yaptığını hatırlatarak, aynı zamanda duran topları gole çevirdiğini ve bu anlamda kendisine güvendiğini anlattı.

"Futbol tarzını klasik bir 10 numara olarak tanımlayıp tanımlamadığı" sorulan Ekici, modern futbolda klasik 10 numaranın kalmadığını belirterek, "Hem defans hem de hücum yönüyle futbolu icra etme mücadelesindeyiz. 6-8 ve 10 numara karışımı diyebiliriz" ifadesini kullandı.

Mehmet Ekici, futbol sezonunun yeni başladığını, kendisinin de şimdiye kadar elinden geldiği kadar takıma katkı yapmaya çalıştığını belirterek, "Ortam yeni, arkadaşlar yeni, takımımız yeni. Yetenekli olduğuma inanıyorum ve bunu ortaya koymak için önümüzde daha birçok fırsat olacaktır" diye konuştu.

Almanya Milli Takımı ve Bayern Münih'in efsanevi orta saha ve forvetlerinden Thomas Müller ile aynı takımda oynadığının hatırlatılması üzerine Ekici, "Uzun yıllar Münih altyapısında birlikte oynadık. Hatta aynı anda A Takım'a yükseldik. Profesyonel kontratımızı da birlikte imzaladık. Çok akıllı ve nerede ne yapacağını çok iyi bilen bir futbolcu. Bu yetenekte bir oyuncuyla birlikte top koşturmak tabii ki güzeldi" ifadesini kullandı.

"Kendini en verimli hissettiğin bölge neresi? Forvet arkası mı, savunma önü mü?" sorusu üzerine ise Ekici, "Altyapıda hep savunma önünde oynadım. Gelişimim bu bölgede sürdü. Profesyonel futbola yükseldikçe daha çok ofansif oynamaya başladım. Kendimi 6-8 ve 10 numarada verimli buluyorum" dedi.

"TRABZONSPOR HAKKINDA CEYHUN GÜLSELAM'DAN BİLGİ ALDIM"
Ekici, Trabzonspor'a gelmeden önce Ceyhun Gülselam’la konuştuğunu ifade ederek, "Bana Trabzon’u ve Trabzonspor’u anlattı. Şehrin güzel olduğundan, taraftarların sürekli takımın yanında olduğundan bahsetti. Bütün Karadeniz bölgesinin Trabzonspor’a yakın ilgi duyduğunu söyledi.

Anlattıkları açıkçası beni etkiledi ve hoşnut oldum. Taraftarların kendilerini Trabzonspor’un bir parçası olarak görmeleri önemli. Ben de hem kendimi hem taraftarları sevindirmek için elimden gelen her şeyi yapacağımı bilmelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

"DUAMI EDER MAÇA ÖYLE ÇIKARIM"
Maçlara çıkmadan önce yaptıklarını da anlatan Ekici, "Duamı okuyorum. Dizliklerimi ve ayakkabılarımı önce sağ ayağa giyerim. Sonra da dua edip maça çıkarım" diye konuştu.

Ekici, ilk kez Almanya dışında forma giymesini de değerlendirerek, "Yaşam tarzı farklı. Anlayış farklı futbol anlamında. Kolay değil. Aslen Yozgat’lıyız ama Almanya’da doğdum ve büyüdüm. Bizim insanımız içten ve duygusal. Beni burada sıcak karşıladılar. Hem takım arkadaşlarım hem teknik heyet hem de taraftarlar beni hemen kabul ettiler. Bu konuda zaten sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyordum. Yanılmamışım. Milli Takım’la Güney Kore’ye karşı oynadığımız maç için Trabzon'a gelmiştim. Ancak gezip görme şansımız çok olmamıştı. Geleli uzun zaman olmadı ama gördüğüm kadarıyla sakin ve futbolcunun rahat edebileceği bir ortam var" açıklamasını yaptı.

Kaynak: İHA