Kulu’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Konya’nın Kulu İlçe Müftü Vekili Tevfik Aydoğan, 2014 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle açıklamada bulundu.


Camilerin bütün Müslümanların toplandığı yer olduğunu ifade eden Tevfik Aydoğan, caminin amir, müdür, memur, fakir, zengin, siyah, beyaz farklı dillerde de olsa herkesin omuz omuz verdiği mübarek bir mekan olduğunu söyledi.

Müslümanların birlik ve beraberliğin pekiştirilen camilerde görev yapan imam, hatip ve müezzin, kayyımlarımızın da örnek yaşayışlarıyla dinimizde nasıl yaşanacağını gösterdiğini dile getiren Aydoğan, Camiler ve Din görevlileri haftasında "cami ve gençlik" temalarının işleneceğini kaydetti.

Amaçlarının cami ve gençleri buluşturmak olduğunu aktaran Aydoğan, “Bütün gençlere inanç, ahlak ve dini yaşayış konularında rehber olunması için camileri gençlere açmamız gerekir. Camilerin gençliğin uğrak yerleri olması için çeşitli projeler üretilmesi gerekir. AB ülkelerinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından camilerde olduğu gibi ülkemizde de gençlerin tenis, futbol, voleybol ve çeşitli sporların yapılacak ortamların hazır hale getirmemiz kaçınılmaz olmuştur. Unutmayalım ki günahlardan kaçmanın yolu camilerden geçer. Bu anlamda Diyanet İşleri Başkanlığı Kulu Müftülüğü olarak hepinizin Camiler ve Din görevliler haftasını kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA