Fenerbahçe ile yakın olacağız

Galatasaray'da Duygun Yarsuvat ile birlikte başkanlığa aday olan Alp Yalman, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'da 25 Ekim'de düzenlenecek olan kritik olağanüstü seçimli genel kurulda, başkan adayı Alp Yalman önemli açıklamalarda bulundu. Geçmiş yönetimden kötü bir mali miras aldıklarını ifade eden Yalman, görev süresini de 2016 olarak belirledi.
İşte Yalman'ın o açıklamaları:

'Geçici bir süre için gelmiyoruz. İş yapmaya ve sorunları çözmeye geliyoruz. Yönetim kurulu arkadaşlarımla da Galatasaray'ın sorunlarını çözebilecek bilgi ve tecrübeye sahibiz. Öncelikli anlayışımız Galatasaray camiasına ve sizlere hiçbir konuda yalan söylememek olacaktır. İlişki içersinde bulunduğumuz tüm kurum ve kuruluşlara karşı dostane bir tutum sergileyeceğiz.' Vereceğimiz tüm vaatleri yerine getireceğiz. Geçmiş yönetimden son derece olumsuz mali tablo miras alıyoruz... Kötü bir mali miras devralıyoruz. Kalıcı başarıyı kaynak yaratan etkin mali yönetim ve iç denetim mekanizmalarını çalıştıran bir strateji ile yakalayacağız. Kulübün taşınmazlarını elden çıkarmayacağız. Üzerlerindeki şerhleri kaldırarak mevcut borçları indirme politikası uygulayacağız. Farklı dijital platformlar kurarak yeni gelirler yaratacağız. Bir yandan da tüm sportif ve idari sözleşmeleri gözden geçirerek revizyona gideceğiz... Kurucumuz Ali Sami'Yen'in felsefesinde ayrılmayacağız. Futbol akademilerimizi geliştireceğiz. TT Arena'nın gerekli bakım ve onarımlarını gerçekleştireceğiz. İlgili merciler nezdinde ulaşım sorunlarını çözmek için iletişim halinde olacağız.

Basketbol, voleybol ve tüm branşlarımızda tüm gücümüzde çalışacak ve kulbümüze yeni salonlar kazandırmak için çalışacağız. Galatasaray tarihi araştırmaları enstitüsü altında Türkiye'nin en büyük spor arşivini hizmete sunacağız.

Tüm bu hedefleri hayata geçirirken insan kaynağımızdan da en etkin biçimde yararlanacağız. Üyelerimizle bir araya gelerek üyelerimizi dinleme toplantıları düzenleyeceğiz... Galatasaray camiası 3 dönem ve 6 yıl başkanlık onurunu yaşattı. Amacım bu 20 yıllık yöneticilik hayatımda edindiği Galatasaraylılık tecrübemi genç yöneticilere aktararak yeni zaferler yaratmaktır. Allah yolumuzu açık etsin. Teşekkürler.
8 ayılı bir dönem diye bir şey yok. başka arkadaşlar başka türlü düşünebilirler. Bizim Düşüncemiz bu yolda. Biz yapabileceklerimizi 2016 Mayıs'ına kadar yoluna koyma süreci olarak tanıdık.

'FENERBAHÇE İLE YAKIN OLACAĞIZ'
Galatasaray hiçbir kulüple düşman olmaz, Galatasaray'ın her kulüp dostu ve yakınıdır. Nefretle karıştırmamk lazım. Bu tip düşünceler tribüne e-bilet ve passoligi getirdi. Seyircilerin keyif alarak seyredeceği, beraberce secinip üzüleceği bir ortam... Bunlara ancak spor dünyasındakilerin birbirine elini uzatması emsal teşkil eder.
Galatasaray Genel Kurulu Su Ada'nın Galatasaray Ada'sı haline getirilmesiyle ilgili talimat verdi. Gelir gelmez oturup konuşacağız. Prandelli Galatasaray'ın antrenörü, onun düşünceleri nedir, Galatasaray'ı daha iyi günlere getirebileceğk niyette midir, bunları konuşacağız. Gelir gelmez sözleşmeleri feshetmeyi sevmiyor. Nasıl Fatih'e canım sıkıldıysa, aynı şeyi Prandelli'ye yapacak değiliz.
Benim bütün bildiğim Galatasaray'a hizmet etmek. Galatasaray'a olan borcum hiç bitmeyecek. Galatasaray'da kardeşliği ve dostluğu pekiştireceğim dersem haksızlık etmiş olurum. Galatasaray'da bu hasletler bitmez. Bu gibi şeyler Galatasaray'ın yapısında var. Galatasaraylılar birbirinin ağabeyi ve kardeşidir. Atacağımız adımlar daha yere basan adımlar olacak. İlk adımlarımız mali portresini Galatasaray'ın daha sağlam çıkarmak ve kulübü daha yaşanabilir hale nasıl getireceğimizi saptamak olacaktır.

İcraatlarımız yapmadan çok söyleyen bir insan değilim. Bunları yağacağız diyorsak yapacağız. Yapmadığım sürece anlatmıyorum. Bunlar her dakika ve her şekilde paylaşılacak şeyler olmayabilir. Transferde kimi alacağımızı söylemek nasıl adetimiz değilse, borçlar konusunda da aynı şekilde... Galatasaray'ın menkul ve gayrımenkul değerlerini üst seviyeye çıkaracağız. Daha realist ve ekonomik ve savruk olmayan adımlar atacağız.

TT ARENA'NIN ÇATISI KAPANACAK MI?
TT Arena'da çatının kapanması ile ilgili Galatasaray'ın vermiş olduğu bir imza var. Geldiği zaman onu da yerine getireceğiz. Projeleri Galatasaray tarafından daha evvel hazırlanmış. Bunu da geldiğimizde yerine getireceğiz. Kurumsallaşma dediğimiz vakit bunu belli tariflerinin olması lazım. Efektif bir yönetim olması lazım. Burada yer alan insanların performanslarını doğru ortaya koymaları lazım. Mali bakımdan bakıyorsanız kurumu kar ediyor hale getirmeniz lazım. Sportif olarak en yukarıda mücadele edecek seviyede tutuyor olması gerekir. Kurumsallaşma bunları gerektiriyorsa bunları yapmanız gerekiyor, yaptıracağız.