Fatih Hoca işini yapzsın

A Milli Takım'da bir dönem Fatih Terim'in yardımcılığını yapan eski kaleci Rüştü Reçber, "Fatih hoca kendi işine, milli takıma odaklanmalı. Milli Takım Teknik Direktörlüğü dışındaki işleri de yapmaya çalıştığı için odaklanma sorunu yaşıyor" dedi.

Türkiye, Letonya ile 2004 Avrupa Şampiyonası öncesinde play-offlarda da eşleşmişti. 15 Kasım 2003'te, deplasmanda oynanan ilk maçı 1-0 kaybeden Milliler, 4 gün sonra İnönü'de 2-2 berabere kalarak elenmişti. İlk maçta kalemizi koruyan Rüştü Reçber, rakibimizin dününü bugünü ile Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i değerlendirdi. Reçber, Bugün Gazetesi'ne yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'SAHA DIŞINDAKİ İŞLERİ PROFESYONELLER YAPMALI'
'Fatih hoca kendi işine, milli takıma odaklanmalı. Milli Takım Teknik Direktörlüğü dışındaki başka işleri de yapmaya çalıştığı için odaklanma sorunu yaşıyor. 'Milli Takım Teknik Direktörü' demek, takımla ilgilenen kişi demektir. Onun dışında birçok olay içinde olmaması gerekir. Onları yapacak profesyonel birimler, kurumlar vardır. Teknik adam olarka sizden istenen tek şey milli takımın başarısıdır. Başka bir şeye odaklanmanıza gerek yok. Tabii ki iyi niyetle bir şeyler isteyebilirsiniz ama bunlar sizi asıl hedefinizden uzaklaştırır. Fatih hocanın bulunduğu durum şu an bu.

'11 YIL ÖNCEKİ MAÇI BUZLU ZEMİNDE OYNADIK'
11 yıl önceki maçta takım olarak iyi değildik. Bizi buzlu zeminde oynattılar, UEFA göz yumdu. İyi bir takımları vardı. Eleme usulü olduğu için farklı bir yapıdaydı. Şimdiki karşılaşma ise puan maçı. Yani kazanma zorunluluğu var. Ekim ayındayız, o günkü kadar sert hava koşulları olacağını sanmıyorum. Puan kaybı, hele ki yenilgi, felaket olur.'