Derbide oynayacak mı

Fenerbahçeli Sow milli takımının 15 Ekim'de deplasmanda Tunus ile oynayacağı maçın kadrosundan sakatlığı nedeniyle çıkarıldı. Sow'un adalesindeki yırtık nedeniyle Galatasaray derbisinde oynaması da zor görünüyor.

Sow Senegal'in 10 Ekim'de oynadığı Tunus maçında sakatlanarak oyundan çıkmıştı. Yıldız oyuncunun çekilen MR'ı sonucunda adalesinde küçük boyutta bir yırtık ve zorlanma tespit edildi. Bu gelişme üzerine Sow, teknik direktör Alain Giresse ile konuşarak tedavisine İstanbul'da devam etmek üzere kamptan affını istedi. Bu duruma olumlu bakan Fransız teknik adam 15 Ekim'deki maçta Sow'u riske etmedi.

Fallou Cisse önderliğindeki Senegal milli takım doktorunun Fenerbahçe sağlık heyetine gönderdiği rapor şu şekilde:'Moussa Sow'un tetkiklerinde alt arka bacak adale grubunda kas tendon bileşkesinde ödem ve zorlanma tespit edilmiştir. Senegal milli takım doktorlarımız ve teknik ekip tarafından durumu değerlendirilecek ve nihai karar verilecektir.'

Senegalli yıldızın tedavisine Fenerbahçe kulüp doktorları devam edecek. Sow'un 18 Ekim'deki Galatasaray derbisinde oynayıp oynamayacağı ise Fenerbahçe sağlık ekibinin yapacağı kontrollerden sonra kesinleşecek. Ancak ilk belirlemelerde adalesindeki yırtık nedeniyle Sow'un derbiye yetişemeyeceği öngörülüyor.