2 Bin 500 Kanarya 'en Güzel'Olabilmek İçin Yarıştı

Türkiye Kanaryalar ve Kafes Kuşları Federasyonu, Afyon’da düzenlemeyi planladıkları Türkiye geneli Kanarya Irk ve Güzellik yarışmasını maden faciasının yaşandığı Manisa’nın Soma ilçesinde gerçekleştirdi.

Geliri Soma faciasında hayatını kaybeden maden şehitlerinin yakınlarına bağışlanacak yarışmaya Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden kanarya getirildi.

2 bin 500 kanarya 140 dalda yarışarak derece yapabilmek için Aqua Park’ta federasyon hakem heyetinin karşısında boy gösterdi. Her yıl Türkiye Kanaryalar ve Kafes Kuşları Federasyonu olarak 10 yarışma düzenlediklerini belirten Federasyon Başkanı Yılmaz Çakmak, ilk yarışmanın Soma’da gerçekleştirildiğini kaydetti.

Afyon’da düzenlemeyi planladıkları yarışmayı Soma faciası nedeniyle Soma’da düzenlemek istediklerini kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu: “Bu felaketin ardından şehit madenci yakınlarına bizimde bir katkımız olsun diye Kafes Kuşları Federasyonu olarak yarışma yapıyoruz. Bu yarışmaya katılım oldukça yoğun oldu. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden çeşitli ırklardan 2 bin 500’e yakın kuş getirildi.

Onlar yarışıyorlar. 2 bin 500 kuş ortalama 130-140 dalda birinci olacak. Yani buradan bir birinci değil, 130-140 birinci çıkacak. Çünkü kategoriler çok farklı çeşitli kuşlar var. Bunların tamamı kanarya ve muhabbet kuşları. Bir kısım egzotiklerimiz var. Yani Ekvator civarında yetişen kuşlar. Türkiye'de 10 farklı yerde düzenleyeceğimiz 10 yarışmadan sonra İstanbul Feshane’de Türkiye Şampiyonası yapacağız. Türkiye Şampiyonasında derece alan kuşlarımız dünya şampiyonasına gidecek."

Kaynak: İHA