Maçı kaybettik onu kazandık

A Milli Takım'ın EURO 2016 Elemeleri'nde Çek Cumhuriyeti ile oynadığı maçta Ozan Tufan fırtınası esti.

Milli takımımız, Çek Cumhuriyeti karşısında etkisiz bir futbol sergileyip, grupta ikinci kez hayal kırıklığı yaşattı. Ay-Yıldızlılar adına ise maçın tek iyi tarafı, 19 yaşındaki Ozan Tufan'ın sahada adeta tek başına savaşmasıydı.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde İzlanda mağlubiyeti sonrası önemi daha artan Çek Cumhuriyeti karşılaşmasından da beklediğimiz sonucu alamadık. Oyuncularımız, ilk devresinde etkili oynadıkları mücadelenin büyük bir çoğunluğunda vasatı geçemedi. Ancak dağıldığımız anlarda ayakta kalan bir isim vardı: Ozan Tufan. Teknik direktör Fatih Terim'in gecenin sürpriz isimlerinden biri olarak ilk 11'de oynattığı 19 yaşındaki orta saha oyuncusu, kendisine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirdi. Mehmet Topal'ı savunmaya çeken ve Selçuk İnan'ın yanında orta alanda Ozan'a şans veren Terim, maçın kaybedilmesine rağmen Ay-Yıldızlılar'a yeni bir oyuncu kazandırdı. Ozan Tufan için, 'Fatih Terim, A Milli Takım'daki Melo'sunu buldu' şeklinde yorumlar yapıldı.

Tribünler alkışladı...

Özellikle son 20 dakikasında sahada hiçbir varlık gösteremeyen Ay-Yıldızlılar'da Ozan, neredeyse tek başına bulunduğu bölgede adeta savaştı, takım arkadaşlarının da açıklarını kapatmaya çalıştı. Onun bu performansına tribünler de, alkışlarla karşılık verdi. 7. kez milli formayı dün akşam giyen, resmi olarak da 2. kez Mililer adına sahne alan genç yıldız adayı, “Beklemediğimiz bir sonuç aldık. İyi bir oyun oynadığımızı düşünüyorum. Penaltımız verilmedi. İki mağlubiyete rağmen bu gruptan çıkacağız” dedi. Ayrıca Milliler'de sonradan oyuna giren Muhammet Demir ilk kez A Milli, Oğuzhan Özyakup ise ilk resmi sınavında boy gösterdi.