Amatör Spor Haftası'na Doğru

Kırklareli'nde Amatör Spor Haftası düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.

Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Taner ǖzgüven, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, sporun insan yaşŸamında önemli yere sahip olduğŸunu söyledi.

Her profesyonel sporcunun amatör kulüplerde yetişŸtiğŸini belirten ǖzgüven, amatör sporun ön planda tutulması gerektiğŸini ifade etti.

Kırklareli'de spora ve sporcuya büyük önem verildiğŸini anlatan ǖzgüven, şŸunları kaydetti: "Kırklareli sporu seven bir il. Kırklareli'de spora ve sporcuya büyük önem veriliyor. Spor insan yaşŸamında önemli bir yere sahip. SağŸlıklı bir yaşŸam için mutlaka spor yapılmalıdır. Ayrıca her profesyonel sporcu amatör kulüplerde yetişŸiyor, ilgilendiğŸi alanda başŸarılı olarak profesyonel kulüplere yükseliyor. Amatör spor büyük öneme sahip. Amatör spor ön planda tutulmalıdır. Gençlik Hizmetleri ve Spor MüdürlüğŸü olarak Amatör Spor Haftası'na önem veriyoruz. Hafta kapsamında yaşŸlara göre minik, yıldız, genç, büyük gruplarında, güreşŸ, tenis, futbol, ve atıcılık branşŸlarında yapılacak olan müsabakalarla kutlayacağŸız."
ǖzgüven, spor haftası etkinliklerinin 13 Ekim Pazartesi günü Pınarhisar Spor Salonu'nda genç ve yıldız gruplarında yapılacak güreşŸ müsabakaları ile başŸlayacağŸını kaydetti.


 

Kaynak: AA