İnönü Stadı'nın Koltukları İlçe Stadına Monte Edilecek

Yıkılan İnönü Stadı'nın koltuklarının bir bölümü Bursa'nın Harmancık ilçesindeki stada monte edilecek.

Bursa 2. Amatör Küme takımlarından Harmancık Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yakup Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısıtlı imkanlarla mücadele verdikleri amatör ligde çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını anlattı.
Mücadele ettikleri 2. Amatör Küme'de maçların gelecek ay başlayacağını ifade eden Bayram, bu çerçevede ilçe stadında eksikliklerin giderilebilmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Bayram, özelikle statta koltuk eksikliği yaşadıklarını anlatarak, şunları söyledi:
"İlçemizin eski ismi Çardı'dır.Taraftar grubumuzun ismi de Çardı. Beşiktaş'in taraftar grubu Çarşı ve kulüp yeklilileriyle yıkılan İnönü Stadı'nın sökülen koltuklarının bir bölümünün bize gönderilmesi konusunda bir görüşmemiz oldu. Beşiktaş Yönetim Kurulu, sökülen koltuklardan 500'ünü bize gönderdi. En kısa zamanda koltukları stadımıza monte ettireceğiz. Bundan dolayı son derece mutlu olduk. Beşiktaş Kulübü ile Harmancık Gençlik ve Spor Kulübü arasında bundan sonra bir gönül bağı vardır. Kulübümüz ve taraftarlarımız adına Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'a, çalışanlarını ve Çarşı Grubu taraftarlarına çok teşekkür ediyoruz."
Yakup Bayram, sporun vazgeçilmez unsurlarından birinin, taraftarlar olduğuna dikkati çekti. Futbolun, taraftarlarla güzel olduğunu ifade eden Bayram, "Çarşı'nın üst düzey ve görkemli bir taraftar grubu olduğunu, taraftarlık inancının da eşyalarla yaşandığını düşünüyoruz. Beşiktaş taraftar grubunun ruhunu taşıdığına inandığımız bu koltukların da inşallah iki grup arasında gönül köprüsünü tesis etme yoluyla çok güzel işlere imza atacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.
Bursaspor ile Beşiktaş camiaları arasında 2003-2004 sezonundan bu yana bazı sorunlar yaşandığını hatırlatan Bayram, Çarşı ile Çardı taraftar grupları arasındaki dostluğun, bu iki camiayı da birleştirip, sıkıntıları sona erdirmesini diledi.

Kaynak: AA