Rıera Açıklaması

Galatasaray ile sözleşmesi karşılıklı olarak fesih edilen İspanyol futbolcu Albert Riera, sarı-kırmızılı camiada başarılarla dolu 2,5 sene geçirdiğini ve Galatasaray kariyerinin sona ermesinden dolayı üzgün olduğunu söyledi.


Galatasaray’da sözleşmesi karşılıklı olarak fesih edilen Riera, GS TV’ye yaptığı açıklamada, karışık duygular içerisinde olduğunu belirterek, “Hem mutluyum hem de Galatasaray’la yollarımız ayrıldığı için üzgünüm. Mutluyum çünkü burada başarılarla dolu bir 2,5 sene geçirdim. Şampiyonluklar yaşadık. Galatasaray gibi büyük bir ailenin bireyi olabilmek, bu aile için mücadele etmek, böyle büyük bir kulüpte oynayabilmek benim için çok büyük bir onurdu. Çok önemli futbolcularla oynadım, önemli hocalarla çalıştım. O yüzden Galatasaray ailesine ait bir birey olduğum için çok mutluyum. Ne yazık ki Galatasaray kariyerimin sonuna geldim. O yüzden de üzüntülüyüm tabi” dedi.

“CAMİA İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞTIM”
Transfer olmadan önce Galatasaray’ın ne kadar büyük bir kulüp olduğunu bildiğini ifade eden Riera, “Türkiye’nin en büyük camiası olduğunu düşünüyordum. Buraya gelme kararım bu şekilde gerçekleşti. Burada geçirdiğim 2,5 seneden sonra da yanılmadığımı gördüm. Çok önemli bir karar verdiğimi ve kariyerimde de önemli bir adım attığımı düşünüyorum. Bence öğrenmenin yaşı yok. Kaç yaşında olursanız olun, mutlaka bir şeyler öğreniyorsunuz. Burada geçirdiğim 2,5 senede çok önemli şeyler öğrendim. Önemli başarılara imza attık. Kazandığımız 2 tane şampiyonluk var, kazandığımız diğer kupalar, geçen sene Şampiyonlar Ligi’nde elde ettiğimiz tecrübe var. Burada çalıştığım insanlar bana çok şeyler öğretti. Umarım camiaya iyi bir Albert Riera profili bırakmışımdır. Futbolda tabi ki bazen iyi bazen kötü oynayabiliyorsunuz. Önemli olan çalışmanız ve maksimum performansınızı vermeniz. Ben de bu zamana kadar en iyisini yapmaya çalıştığımı düşünüyorum. Geçen sene pek alışık olmadığım bir pozisyonda, sol bek olarak oynadım ama kesinlikle hiçbir zaman buna karşı çıkmadım. Çünkü bu büyük camia için elimden geleni yapmak istiyordum. Bu görevi de layığıyla yaptığımı düşünüyorum. Galatasaray camiasını kesinlikle hiçbir zaman unutmayacağım. Çok önemli bir camia olduğunu düşünüyorum. Umarım onlar da beni her zaman iyi hatırlarlar” diye konuştu.

“UNUTAMADIĞIM ÇOK ÖNEMLİ ANLAR VAR”
Riera, Galatasaray’da unutamadığı anların sorulması üzerine, “Unutamadığım çok önemli anlar. Birini seçmem gerekirse geçen sene Şampiyonlar Ligi’nde elde ettiğimiz başarı benim için çok çok önemliydi. İlk sene gelen şampiyonluk çok önemliydi çünkü Fatih Hocamızla beraber yeni oyuncular böyle bir başarıyı yakaladık. Çok anlamlı bir şampiyonluktu. Böyle bir şampiyonluktan sonra Galatasaray camiası bir ivme kazandı. O nedenle geçen seneki Şampiyonlar Ligi başarısı ve ilk seneki şampiyonluğu ilk sıraya yerleştirebilirim. Burada sadece futbolcular ve hoca değil, ekip olarak çok profesyonel bir kadroyla çalıştım. Her gün kulübe mutlu geldim. Her çıktığım antrenmana mutlu çıktım. Şampiyonlar Ligi’ndeki başarı ve ligdeki şampiyonluk anlar sadece dışarıdan görünenler. Bu kulüpte olmak her futbolcuya kendini özel hissettiriyor” şeklinde konuştu.

“GALATASARAY PROFİLİNDE BİR TAKIMA GİTMEK İSTİYORUM”
Şu zamana kadar resmi anlamda bir kulüple görüşmediğini vurgulayan Riera, “Çünkü Galatasaray ile olan anlaşmam yeni bitti. Galatasaray’a olan saygımdan dolayı kesinlikle böyle bir görüşme içerisine girmek istemedim. Kulüp sözleşmemi fesih etmek istedi. Ben de yardımcı oldum. Federasyonun aldığı bir yabancı kuralı var. Burada olduğum sürece fazla forma şansı bulamayacaktım. Bir futbolcu mutlaka her zaman oynamak ister. O yüzden karşılıklı oturduk, anlaştık ve sözleşmemi fesih ettik. Şükürler olsun ki beni isteyen takımlar var. Galatasaray’la ilişkimi kesmeden bu tip görüşmelere girmek istemedim. Galatasaray profilinde bir takıma gitmek istiyorum. Hangi maç olursa olsun galibiyet için oynuyorsunuz. Bir futbolcu için de bunu hissetmek, böyle bir kulüpte oynamak ayrıcalıktır. Aynı Galatasaray mentalitesine sahip, her turnuvada şampiyonluk için mücadele eden, her oynadığı maçta galibiyet için mücadele eden bir takıma gitmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE BİR TARAFTAR GRUBU GÖRMEDİM”
Riera, Galatasaray camiasının mükemmel bir taraftar gurubuna sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Şu ana kadar böyle bir taraftar grubunu hiç görmedim diyebilirim. Her zaman takımına destek olan, takımının yanında olan, kaybetse de kazansa da takımının yanında olan bir taraftar grubu var. Sadece içeride oynadığımız maçlarda değil, deplasmana gittiğimizde de bizle beraberler. Hatta farklı ülkelere gittiğimizde bizimle olan, yalnız bırakmayan bir taraftar grubumuz var. O yüzden onlara teşekkürü bir borç biliyorum. Bana güvenen ve bu kulübe gelmemi sağlayan Fatih Terim’e de teşekkür ediyorum. Galatasaray kariyerimde emeği geçen, bana yardımcı olan ismini sayamayacağım birçok insan var. Onlara da teker teker teşekkür ediyorum. Galatasaray takımı bir tane daha taraftar kazandı diyebiliriz. Bundan sonra yaşanacak şampiyonluklarda mutlaka ben de geleceğim ve burada takımımla beraber kutlayacağım. Pazar günü de Bursaspor maçında statta olacağım. Son defa Galatasaray’ı seyretmiş olacağım. Galatasaray’a başarılar diliyorum. Umarım daha nice şampiyonluklar gelir.”

Kaynak: İHA