Galatasaray’da Ranocchia Sesleri

Galatasaray transfere doymak bilmiyor.

Stoper mevkiinde sorunlar yaşayan sarı-kırmızılı takımda gündemdeki isim, İnter’de forma giyen Ranocchia.
Ara transfer döneminin son günlerine yaklaşırken, yabancı oyuncu sınırlaması nedeniyle Galatasaray’dan ayrılan Albert Riera ve Amrabat’ın yerine, Alex Telles ve İzet Hajroviç’e lisans çıkarılacak. Dany ile de yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken, Kamerunlu oyuncunun yerine ise İnter’den Ranocchia’nun transferi gündemde.

3 SEZONLUK SORUN, STOPER
Galatasaray’da, son 3 sezondur stoper mevkiinde giderilemez sorunlar yaşıyor. Fatih Terim döneminde de defansın göbeğinde istenilen istikrarın yakalanamaması, neredeyse Mancini’nin gelişi ile birlikte de nöbetler halinde uzamaya başladı.

Sarı-kırmızılı takıma sezon başında Fransa’nın Lille takımından transfer edilen Chedjou’nun ise uyum sorununu henüz aşamaması ve sakatlıklarla boğuşması, Galatasaray’da can sıkıyor. Tecrübeli futbolcu Gökhan Zan’ın da talihsiz sakatlıklar yaşaması ile birlikte, sarı-kırmızılı takım yönünü stoper transferine çevirmiş durumda. Gündemdeki isim ise İnter’in genç yeteneği Ranocchia.

ÇARE RANOCCHİA
Galatasaray, İtalyan Teknik Direktör Mancini’nin de özellikle istediği Ranocchia ile dirsek teması kurmuş durumda. Sneijder transferinde de iyi ilişkiler kurulan İnter’le, genç stoperin transferi için de sarı-kırmızılı takımın transfer komitesinin görüşmelere başladığı bildiriliyor. Geçen sezon Milano ekibinin neredeyse bütün karşılaşmalarında forma giyen Ranocchia, bu sezon ise bu şansı kaybetmiş durumda. Hava toplarındaki hakimiyeti ve topu oyuna sokma kabiliyetiyle ön plana çıkan Ranocchia'nın, Dünya Kupası öncesi düzenli forma giyebilmek adına Galatasaray'ın teklifine sıcak bakıyor. Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın da, “Ranocchia transferini gerçekleştirmek için uğraşıyoruz” demesinin ardından, bu transferin en geç Cuma günü netlik kazanacağı bildirildi.

ANDREA RANOCCHİA KİMDİR?
Andrea Ranocchia, adını 2006’da Atletico Arezzo Kulübü ile duyurdu. Sonrasında Bari’ye transfer olan genç stoper, burada 3 sezon forma giymesinin ardından yarım sezon da Genoa’da oynadı. Cenova şehrinde yıldızı parlayan genç Andrea, daha sonra İnter Teknik Direktörü Leonardo’nun isteğiyle, 12 milyon Euro’ya Milano ekibine transfer oldu.

İlk kez 2010 yılında Romanya’ya karşı İtalya Mili Takım forması da giyen Ranocchia, Arsenal Teknik Direktörü Arsen Wenger’in de o dönemde kıskacı altındaydı. İnter’de geçen sezon 38 maçın 32’sinde ilk 11’de forma giyerken, sezon sonunda toplamda 42 maçta görev aldı. 2013-2014 sezonunun bu zamanına kadar ise 14 maçta forma giyen genç stoper, ilk transfer olduğu dönemlerde İnter’in efsane stoperlerinden Walter Samuel’in veliahtı olarak gösteriliyordu.

Kaynak: İHA