Aziz Yıldırım'ın yerine kim gelecek?

Sarı-Lacivertli yöneticilerin kendi aralarında yaptığı durum değerlendirmesinde tek isim üzerinde uzlaşma sağlandı. Abdullah Kiğılı da yönetici arkadaşlarının isteğini kırmadı. Olağanüstü kongrede muhalefet ise aday çıkarmayacak.

Star'ın haberine göre; Fenerbahçe'de Başkan Aziz Yıldırım'ın cezasının kesinleşmesi ve başkanlığının düşmesi halinde, Yönetim Kurulu izleyeceği yol haritasını belirledi. Sarı-Lacivertli takımda olağanüstü seçim kararı çıkması durumunda başkanlık için Abdullah Kiğılı aday olacak. Yönetim Kurulu üyeleri Başkan Yıldırım olmadan kendi arasında bir durum değerlendirmesi yaptı. Başkanlık için Abdullah Kiğılı, Mahmut Uslu ve Mithat Yenigün adı ön plana çıktı.

Yenigün işlerini mazeret gösterdi

Mahmut Uslu ismi üzerinde ortak bir noktada buluşulamadı. Mithat Yenigün ise işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek başkanlıktan affını istedi. Abdullah Kiğılı da başta görevi kabul etmeye pek sıcak bakmazken, yöneticilerin ısrarı karşısında geri adım attı ve başkanlık koltuğuna oturmayı kabul etti. Kiğılı, 'Bana gösterdiğiniz teveccüh için teşekkür ederim. Şu an kesin bir şey yok.?Süreç sonunda gerekirse hep birlikte yola devam edeceğiz' diye konuştu.

Yeni başkan 2015 mayısına kadar
Başkan Aziz Yıldırım 3 Kasım 2013'teki olağanüstü kongrede 18 aylığına başkan seçilmişti. Yeniden bir seçim yapılması halinde yeni başkan da bu 18 aylık sürenin kalan bölümünü tamamlayacak. Yani Kanarya'nın yeni başkanı 2015 yılı mayıs ayına kadar koltukta oturacak. Öte yandan olağanüstü kongre öncesinde muhalefet kanadından ise mevcut yönetimle ters düşülmemesi amacıyla aday çıkartılmayacağı öğrenildi.