Kaymakam Öztürk'ten Başarılı Sporcuya Ödül

Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, başarılı karate sporcusu Murat Öz'ü ödüllendirdi.

İstanbul'da 9-11 Ocak'ta düzenlenen Türkiye Karate Şampiyonası'nda 68 kilogramda ikinci olan Murat Öz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Nuri Peker, Şehit Savaş Gedik Lisesi Karate Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Sedat Yıldırım, Borçka Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünde karate üntrenörlüğü yapan Şirin Ali Öz ile Kaymakam Öztürk'ü ziyaret etti.
Kaymakam Öztürk, Öz'ü tebrik ederek, "Umut ediyorum ki Borçka'dan daha fazla sporcumuz daha fazla başarı elde eder. Bu anlamda spora ve sporculara destek vermeye ve üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Sporla uğraşan gençlerin kişiliği gelişmekte, akıllı ve saygılı bireyler olmaktalar. Öte yandan spor, sırf fiziksel güce dayalı değildir, devam edildiği sürece insanın aklını da geliştirir. Bu yüzden spora destek olmalı ve yetenekleri ortaya çıkaracak imkanlar yaratmalıyız" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Nuri Peker ise sporda disiplinin gerekliliğine dikkati çekerek, "Aktif sporun belli bir yaşı vardır. O yaş geçilmemeli ve o yaşa gelininceye dek hiç ara verilmeksizin eğitim ve çalışmalar sürmeli ve sporcu her anlamda disiplinini sağlamış olmalıdır" diye konuştu.

Murat Öz'ün antrenörü vee ağabeyi Şirin Ali Öz de başarının arkasında çalışma ve disiplin olduğunu kaydederek, "Murat ile ağabey-kardeş ilişkisinden ziyade hoca-öğrenci ilişkisi kuruyoruz ve oldukça disiplinli şekilde antrenmanlarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Öztürk, Murat Öz'e çeyrek altın ve başarı belgesi verdi.

Kaynak: AA