Engin Baytar'dan şok sözler

Son zamanların en çok konuşulan futbolcusu olan Engin Baytar Beyaz TV’de yayınlanan Derin Futbol’a son derece önemli açıklamalarda bulundu.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ertem Şener'in hazırlayıp sunduğu, Ahmet Çakar, Sinan Engin, Ümit Özat ve Rasim Ozan Kütahyalı'nın spor dünyasında olan gelişmeleri değerlendirdiği 'Derin Futbol' programına, son zamanların en çok konuşulan futbolcusu olan Engin Baytar son derece önemli açıklamalarda bulundu.

“GALATASARAY'DA KURBAN EDİLDİM”
Engin Baytar, kupa maçında Cüneyt Çakır'dan görmüş olduğu kırmızı kart ile alakalı şunları söyledi; “Biz orada 5-6 kişiydik hepimizin söylediği tek bir kelime vardı.'Hocam el, hocam ofsayt, hocam nasıl görmezsin?' bu şekildeydi. Ama kendisi sonradan ben ona'Allah belanı versin!' filan demişim o da o yüzden kırmızı vermiş. Ben kesinlikle öyle bir şey demedim. Yemin ederim öyle bir şey demediğime. Çokta büyük yemin ediyorum. Kırmızı kartı bana gösterdikten sonra nedenini sordum. O da elinin tersiyle'çık dışarı!' dedi. Bir daha sordum. Bir daha “Çık dışarı!” deyince saten olmaması gereken şeyler oldu.”

İlerleyen zamanlarda aynı hareketleri başka futbolcular aynı kişiye yaptığında sarı kart bile yemedi. Bazı insanlarda demek ki art niyet varmış. Demek ki burada kişi ayrımcılığı var. Bunun da çok güzel örneğini gösterdiler. Biz aldığımız cezayla kaldık ve cezamızı atlattık çok şükür. Şimdi önümüze bakacağız.

“MANCİNİ BENİ OYNATMADI”
Ben performansımın üstüne koyup yükselmeye başladığımda birden bire hoca değişikliği oldu. Yeni gelen hoca oynatmamaya başladı. Bunlar da büyük etken. Bu 11 haftalık kırmızı karttan daha acı verici bir şey. Çünkü kırmızı kartın nedenini herkes açık açık görebiliyor ama performansınız yükseldikten sonra kulübede ve tribünde niye oturuyorsunuz onun sebebini bilmiyorsunuz.

“BAZI HOCALARIN ADI VAR KENDİ YOK”
Ben hiçbir zaman beni neden oynatmıyorsun diye sormadım. Hiçbir zaman da kimseye “Beni neden oynatmıyorsun?” diye sormam çünkü saha içinde bir idmanda kimin hangi seviyede olduğunu hocanın kendisi görmesi lazım. Saten bunu bir hoca göremiyorsa saten orada işi yoktur. İşi varsa da farklı nedenlerden dolayı oradadır.

“GALATASARAY'DA BENİ HEP DIŞLADILAR”
Olmayan şeyleri yazdırıp çizdirip ondan sonra kulüp tarafından açıklamadılar. Gaye almıyorlarmış HaberTürk'ü filan. 2 gün sonra Sneijder'in olayını yarım saat sonra yalanladılar gaye almadıkları HaberTürk'e benimkini yalanlayamadılar. Melo, Sabri olayı da aynı şekilde. Neden benide yalanlamadılar onuda birmiyorum benim Twitter'dan kendim açıklama yapmak zorundaymışım. Demek ki Engin Baytar'ı artık istemiyoruz tarzında bir şey oldu.

“FATİH HOCA'NIN GÖNDERİLİŞİ YALAN”
Fatih Hoca'nın gitmesi şok etti bizi. Hele ki yani nağmağlub bir takımı bırakıp ta takımdan bu şekilde gitmedi.Sonuçta Fatih Hoca'nun durumu benimkinden biraz daha farklı. Fatih hocanın bu şekilde gitmesi herkez tarafından hoş karşılanır ama sonuçta bu başkanın vermiş olduğu bir karardı.

“DERİN FUTBOL YORUMCULARINA SAYGI DURUYORUM”
Bi kaç kez hocalarımı dinledim. Eleştirecekleri zaman gerçekten doğru şekilde eleştiriyorlar. En güzel yaptıkları şey öveken bile ufak ufak eleştirmeleridir. Türkiye'de bizim insanımız alışık değil birden bire pohpohlamaya bazı bünyeler bunu kaldırmıyor kendilerini kaybediyorlar.