Ufuk Özerten Beyaz Futbol'a konuştu!

TFF 1.Başkan Vekili Ufuk Özerten Beyaz Futbol'a konuştu!

İLK YARI GÜZEL GEÇTİ…

Oldukça iyi geçti sayılır. Bir takım olaylar oldu ama şükür ki kasıt olmayan insani hakem hataları oldu. Tabi bunun yanı sıra teknik adam ve futbolcu hataları da oldu. Boş kaleye gol atamayan futbolcularda oldu. Yanlış verilen penaltılar ve ofsayttan gol de oldu ama geçmiş senelere dönersek hakemlerin oldukça yükselen bir grafikleri var. Bu hem Avrupa hem de dünya çapında ve FIFA'da aynı zamanda UEFA'da hakemlerimiz gurur kaynaklarımız oldu. Doğan Ağabey'den bu yana şampiyonalara gidemeyen hakemlerimiz mesela Cüneyt Çakır bugün bizi temsil ediyor elit kategoride. 4 tane birinci kategoride 2 tane de bir alt kategori de bizi temsil eden hakemlerimiz var.İnşallah onlarda kendilerini gösterecekler. Ben bugün ki konuşmamda söyledim dünya çapında başarılar ülkenin gururu ama ben içeride de hakemlerimizin daha başarılı olmasını istiyorum. İçeride de hem hakemlerimiz hem kulüplerimiz hem de futbolseverlerimiz özellikle sağduyulu futbol severlerimizin mutlu olsunlar.

KASAPLIK DEVRİ BİTTİ..

Hakemlere yardım yüzdesi  30 civarında. Bunu yüzde 70 lere çıkartmamız lazım. Bugün ilk dersleri basına açıktı ve bir takım kurallarda değişiklik oldu. Bizde her zaman topa değdi burada faul olmaz şimdi faul oluyor bu. Artık futbolda eskinin tabiriyle kasaplık devri bitti. Artık dünya futbolunu güzelleştirmek adına bir takım değişiklikler, futbolcu sağlığını koruyan değişikliklere doğru gidiliyor. Futbolun güzelliklerini ortaya çıkartacak şekilde de kurallarda da bir takım değişiklikler oluyor. Bu konuda en eğitimli ve en iyi backraundu olan kesim dünya futbolunda da hakemlerdir. Bugün Tr Süper Lig'inde hakemlik yapan en genç arkadaşımızın bile en az 10 15 senelik bir hakemlik geçmişi vardır. Çeşitli devrelerde de onlar 10 15 sene içerisinde hem pratik hem de teorik eğitim almışlardır.

DONK'U AFFEDEMİYORUM…

Donk'un pozisyonuyla alakalı ne düşündüğümüzü ayın 12'sinde yapacağımız toplantıdan sonra raporları gözden geçirdikten sonra kararımızı vereceğiz. Bu konuda bir şey konuşmak ihsas-ı rey olur ve bu bize yakışmaz.
Orada Donk'u affedemiyorum. Yaptığı hareketi affedemiyorum hatta orada Kasımpaşa kulübünden o futbolcuya centilmenliğe aykırı davrandığı için bir ceza vermelerini hiç olmazsa kınamalarını bekledim. Bu benim samimi duygum çünkü biz Donk'u disipline sevk edemedik hakem ona sarı kart gösterdiği için sportmenliği aykırı hareketinden ötürü.

SOBA GİBİYİZ…

Bizim kimseyle aramızda bir buz yok. Biz soba gibiyiz herkese karşı son derece sıcağız. Hiçbir soğukluğumuz hiçbir kulübümüze yok herkese karşı eşit mesafedeyiz. Her kulübe aynı sıcaklıkta ve soğukluktayız. Farkındaysanız bizden de hiç aleyhte ortalığı kışkırtıcı bir açıklama yok.

FUTBOLUN OYUN OLDUĞUNU ANLAMAK LAZIM…

Ben bunu zorunda kalmak olarak görmüyorum, siz hiç bizden birini gördünüz mü şunlar şöyle söylüyor ama yapamadılar, şu transferi yanlış yaptılar veya adam boş kaleye gol atamadı diyor muyuz? Bence dememek lazım. Yani futbolun bir oyunu olduğunu hem de güzel bir oyun olduğunu unutmamak lazım. Dünyayı peşinden sürükleyen bir oyun. Kurallarda bile bu oyunu değiştirmek adına güzellikler yapılıyor bize de futbol yöneticisi olan insanlara bütün amatör takımlardan profesyonel takımlara kadar federasyonlara kadar herkesin futbolun güzelleşmesi adına elinde geleni yapması lazım.

YABANCI PROBLEMİ YOK…

Bizim gündemimizde yabancı problemi yok açıkladık ve devam ediyor.
Yeni sezon bir gelsin bakılır. Yeni sezonda ne olacağını biz daha önce açıkladık.

YANDI GÜLÜM KETEN HELVA…

Kim konuşuyor ve ne konuşuyor o konuyla hiç ilgili değilim. Şu anda yürürlükte olan bir takım karalar var ve o kararlar devam ediyor değişen bir şey yok. Eğer basında yer alan şeylerle ilgili biz görüş belirtecek olursak yandı gülüm keten helva derler bizde.

BEN FALCI DEĞİLİM…

Ben federasyonun 1. Başkan vekiliyim falcı değilim, niyet okuyucusu da değilim. Bakalım günler neler getirecek. Ülkenin içinde bulunduğu durumda o kadar büyük problemler var ki kaçan ofsayt, yanlış verilen penaltı ya da kaçan bir gol insanları sahalara girmelere teşvik ediyor. Birde öbür taraflara bakın. Onun için ülkeye sahip çıkmamız lazım bizim başka vatanımız ve gidecek yerimiz yok bu yüzden ülkemize sahip çıkmamız lazım. Torunlarımıza, çocuklarımıza daha güzel daha müreffeh bir ülke bırakmamız lazım. Gayretlerimizin onun için olması lazım. Biz bir oyunun yöneticileriyiz o oyunu en iyi şekilde yönetmek için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz

EN ZAYIF HALKA FEDERASYONDUR…

İnsanlara balık hafızalı derler ve 15 16 günde bir takım şeyleri unuttuğunu söylerler. Biz geçen seneyi ve daha önceki seneleri unutup hep bugünkü olayların altında bir şeyler çıkartmaya uğraşıyoruz. Size de burada çok şey düşüyor.. Yani sahada taraftarı olmayan 2 kesim vardır biri hakemler biri de federasyondur. En zayıf halka ve günah keçisi ilan edilecek bunlardır. Bu sadece bu sene mi böyle geçen sene veya ondan önceki sene böyle değil miydi.

FATİH HOCA ALKIŞLANDI…

Orada Fatih hoca çok alkışlandı,peki bu bir güzellik değil mi? Bunları söyleyen Fatih hocanın orada kokart takması bu oyunun güzelleşmesi için atmış olduğu bir adım değil midir? Hakemler onu alkışladılarsa bu onlar adına bir güzellik değil midir? Bunu gündem yapmak ve eleştirmek yerine bununla gurur duymak ve zevk almayı öğrendiğimiz zaman çok daha iyi yerlere geleceğiz.

İNSANIN DOĞASINDA VAR…

Futbol dünyanın en kolay sporudur. Ama en uzun süreli oynananların da başında gelir. İnsanların salgıladığı adrenalin, heyecan, stres. İnsanlar bazen sinirlerine hakim olamıyor. Televizyonlarda görüyoruz yüksek tahsilli insanlar birbirlerinin üstüne yürüyecek hale geliyorlar. İnsanın doğasında da kızmak var ama yaptığın hatadan ders alıp tekrar etmemek benim temennimdir.

Basına çok görev düşüyor söylüyorum ,ekmek yenen kabın kirlenmesi söz konusu oluyor, kabın küçülmesi oluyor. Hep duyuyoruz o gazetenin spor kısmından 2 kişi çıktı bu gazeteden 2 kişi çıktı… Bu pasta büyüsün sizde bu ailedensiniz pasta neşe saçsın hüzün saçmasın. Tribünlere gidecek insanları tezkin edelim tribün teröristlerini gazetelerde artist gibi kullanmayalım kendini bilmezleri sırf tv ye çıkarmak için meşhur etmeyelim ve bazı şeyleri göstermeyelim.

CEZALAR OLMALI…

Tribün teröristi de serbest bırakıldı, poliste demorolize,kulüpçü demorolize,güvenlikçi de demorolize. Yani o yeşile basmanın ve o tribünden içeri girmenin bir cezası olmalı ve bu cezada uygulanmalı. Buna muhakkak bir yol bulunmalı. Bir tribün sapığı kendini meşhur ediyor saha çıkıyor ve sonra normal hayatına devam ediyor. Bunu mantığım kabul etmiyor. Benim bir söylemim var bu sistemden beslenenlerle bu sistemin değişmesinin çok zor olduğunu söylüyorum. Biz federasyon olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve inşallah muvaffak oluruz. Herkes karısıyla, kızıyla, sevgilisiyle,annesiyle, ninesiyle gelsin tribünler güzelleşsin ve güzel müsabakalar olsun. Güzel seyir zevkleri olsun.