'MHK'nin toplanması...''

TFF'nin Kasımpaşa-Beşiktaş maçının tekrarına karar vermesinin yankıları sürüyor. TFF Başkanı Yıldırım Demirören hem gelen eleştirilere hem de MHK Başkanı Zekeriya Alp'in istifa edeceği söylentilerine yanıt verdi.

Sözlerine bazı telefizyon kanallarını eleştirerek başlayan TFF Başkanı Demirören, "Sabahtan beri bazı kanalları üzülerek izledik. Doğru olmayan haberlerle kamuoyu yönlendirilmeye çalışılıyor" dedi. MHK Başkanı Zekeriya Alp'i bugün ne toplantı öncesi, ne de toplantıda görmediklerini belirten Demirören dolayısıyla ortada birlikte alınmış bir karar da olmadığını vurguladı.

Sözlerini "TFF, kurullarıyla işler. Yönetim tepe kuruldur; MHK, Tahkim, Disiplin Kurulu diye devam eder" diye sürdüren Yıldırım Demirören "Dün yönetim bir karar aldı, bu karar, Yönetim Kurulu'nun kararıdır, kurullar tarafından tartışılmaz" dedi.

Kasımpaşa'nın karara Tahkim'de itiraz edecek olması hakkında "Disiplin Kurulu bir karar alıp Tahkim bozunca Disiplin Kurulu istifa edecek diye bir kural yok. Ya da Yönetim Kurulu bir karar alır Tahkim bozar ise o zaman yönetim istifa edecek denemez, bu zamana kadar da etmemiştir" diyen Demirören, ardından sözü MHK'nin tevsiye kararına getirdi.

Maçla ilgili olarak MHK'nin kural hatası yok şeklindeki tavsiye kararına rağmen TFF Yönetim Kurulu'nun aksi yönde karar almasını değerlendiren Demirören, "MHK'nin bize verdiği tavsiye kararı Yönetim Kurulu tarafından kabul edilmemiş, başka bir karar alınmıştır. Ama bu MHK istifa edecek demek değildir." dedi. Dün TFF'nin maç tekrarı kararını açıklamasının ardından MHK Başkanı Zekeriya Alp'in, MHK Yönetimi'ni toplantıya çağırmasını da hata olarak yorumlayan Demirören, "Hocamızın kişiliği ve hassasiyetinden dolayı toplantı kararı alınmış, bu karar da istifa edecek gibi bir ortam yaratmıştır. Merkez Hakem Kurulu, Yönetim Kurulumuz ile birlikte görevinin başındadır" dedi.

"Kararımızdan hoşlanmayanlar lütfen kamuoyunu yanlış yönlendirmesin" diyerek Kasımpaşa'ya çağrıda bulunan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, sert eleştirilerde bulunan ve tekrar maçına çıkmamayı düşündüklerini söyleyen Kasımpaşa yöneticisi İhsan Kalkavan'a ise cevap vermeyeceğini ama kurallara uymayanların cezasını çekeceğini belirtti.