Erdenay'dan Eleştirilere Tepki Açıklaması

Capodistria - KOPER - ERCAN DOĞAN - Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, Enes Kanter üzerinden kendilerine yapılan eleştirelere sert tepki gösterdi.

Geçen yıl mazaretsiz milli takıma gelmeyen Enes Kanter ile ilgili yine kendilerinin eleştirildiğini hatırlatan Erdenay, "Geçen sene elemelerden önce biz onun ajanı ile irtibata geçtik. Telefonlarımızı açmıyordu. Kendisi 'ben milli takımda oynamak istemiyorum, bu yaz gelmek istemiyorum bunun için de bir özür veya neden bildirmeme gerek yok. Bu benim kararım" demişti. Sonra Barbaros Akkaş'ı ABD'ye gönderdik. Geleceğini söyledi ama yine de gelmedi" diye konuştu.

Kendisinin de milli takıma hizmet verdiğini vurgulayan Harun Erdenay, şöyle konuştu:

"Ben bugüne kadar 200'e yakın milli takım formasını giydim. Her seferinde isteyerek geldim. Yeri geldi sakat sakat oynadım. Barbaros Akkaş, ikna etti ve geleceğini söyledi.

Ondan sonra ajanı gelmeyeceğini bildirdi. Bir neden de açıklamadı. Şimdi federasyonun eski çalışanları çıkmış milli takımı nedensiz reddetmiş, mazaret vermeden gelmemiş biriyle ilgili konuşuyorlar. 'Onu kazanmamız lazım' diyorlar. Milli takımın içinde olmayanlar işin iç yüzünü bilmiyorlar. Milli forma ruhu insanın içinde olur. Formayı böyle taşımak istemeyeni korumak milli takıma hakarettir."

2013 Avrupa Şampiyonası öncesi Enes Kanter ile irtibata geçip geçmedikleri yönündeki soruyu menajer Erdenay, "Zaten fazla irtibat kuramıyoruz. Sakat olduğunu söyledi.

Ajanına 'Hiç olmazsa gelsin özür dilesin, takıma katalım' dedik. 'Benim özür dilememe gerek yok' dedi.

Olayın geçrek hikayesi bu" şeklinde yanıtladı.

Genç oyuncunun attığı tweet konusunun hatırlatılması üzerine Erdenay, "Tweet atmış ama belki başka konuyla ilgili atmıştır" ifadelerini kullandı.

-İbrahim Kutluay'ı da eleştirdi

Erdenay, milli takımın eski oyuncularından İbrahim Kutluay'ı da yaptığı bazı açıklamalardan dolayı eleştirdi.

Eleştireleri her zaman kabul ettiklerini ifade eden Harun Erdenay, şunları söyledi:

"Burada başarısız olduk. Bunu kabul ediyoruz. Ancak eleştirileri çok ileri düzeye taşımak doğru değil. Özellikle benim de arkadaşım olan ve yıllarca aynı odayı paylaştığımız, milli takım kaptanlığı yapmış İbrahim Kutluay, yaptı bunu. Basketbolun takım oyunu olduğunu bilir. Oyunculara bireysel şekilde yüklenmek, 'o ayağını çekemiyor, Türkiye'de bunlar rol oyuncusu' gibi ifadeler kullanmak, eski milli takım kaptanına yakışmadı. Sonuçta kaptanlık yapmış, bu çocuklarla aynı ortamı paylaşmış birinin 'ligde parayı hak etmiyorlar' demesi doğru değil. Kulüpler bu oyunculara zorla mı para veriyorlar? Sonuçta bir pazar var."

Eleştiriyi hak ettik ve çok kötü performans sergilediklerini kabul eden yönetim kurulu üyesi Harun Erdenay, "Bunun da sorumluları vardır. Biz oluruz, başkası olur gereği yerine getirilir. Ama eleştiriler yapılırken belli düzeyde olması lazım. Bazı yazarların garezi varmış gibi mağlubiyetlerden mutluluk duyuyorlar" ifadelerini kullandı.

-Hidayet Türkoğlu'na destek

Milli takım menajeri Erdenay, şampiyonada performansı nedeniyle çok eleştirilen Hidayet Türkoğlu'na da destek verdi.

Hidayet'in uzun zamandır milli takımda olduğunu hatırlatan Erdenay, şöyle konuştu:

"2001'de Avrupa ikincisi olduk, kadroda Hidayet vardı. 2010'da dünya ikincisi olduk yine kadrodaydı. Bu başarılarda katkısı vardı. Altyapılarda katkı verdi. Efes'in dörtlü final oynamasında katkısı vardı. NBA'de uzun yıllar Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etti. Bir doping olayı geçti başından. Bu şekilde Hidayet'e yüklenmek çok yanlış. Kaç yıldır tatil yapmadan milli takıma geliyor. Yıllarca bu formayı terletti. Bu kadar hizmet etmiş milli takım kaptanını kötü göstermek, belden aşağı vurmak çok yanlış."

Hidayet'in 15 Temmuz'dan beri milli takımla birlikte olduğuna dikkati çeken Erdenay, "Performans olarak eleştiri olabilir. Ama onun dışındaki eleştireler yakışık almadı" ifadelerini kullandı.

-"Sonuçta patron Tanjevic"

Milli takımın başantrenörü Bogdan Tanjevic ile oyuncular arasında gerilim olduğu yönündeki düşüncelerle ilgili soruya yanıt veren Erdenay, her oyuncunun çalıştırıcısını sevemeyebileceğini dile getirdi.

Kendisinin bugüne kadar hiçbir takımda her oyuncunun antrenöründen memnun olduğunu duymadığını anlatan Harun Erdenay, "Hocasından memnun olmayan oyuncular çıkacaktır. Sonuçta takımın antrenörü, belli şekilde turnuvaya hazırladı. Başarısız olduk. O da çok üzgün. Bunun da sorumluluğunu alabilecek bir insan. Sonuçta patron o. Kaç çalışan patronunu sever ki? Tanjevic'in yerine başkası olsa mutlaka oyunculardan onu sevmeyenler de çıkacaktır" şeklinde konuştu.

Duygusal bir takım olduklarını kaydeden Erdenay, "Doğru eleştiriler de oldu. Aydın Örs, uzunlara pasın gitmediğini ve temponun olmadığını söyledi.

Sonuna kadar katılıyorum. Basketbolu eleştirmiş. Buna saygı duyarız. Duygusal oyuncular. Desteği üzerlerinde hissetmedikleri anda bozuluyorlar. Turnuvaya gelmeden önce herkes yıpratmaya çalıştı" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA