Bakan Bağış: 'Olimpiyat Ruhu Çok Büyük Bir Fırsat Kaçırdı'

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakerci Egemen Bağış, İstanbul'un olimpiyat adaylığından finalde elenmesi ile ilgili olarak, "İstanbul kaybetmedi.

Olimpiyat ruhu çok büyük bir fırsatı kaçırdı. Sınıfta kaldılar. Bir sonrakmi kararlarında sınıfı geçme şansını onlara tanıyacağız"dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çekmeköy'de özel bir okulun açılışına katıldı.

Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç ve Ak Parti İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel'le birlikte okul açılışını yapan Bağış, yaptığı konuşmada Olimpiyat seçmelerine değindi.

İstanbul'un olimpiyat adaylığında finale kalmasının büyük bir başarı olduğunu söyleyen Bağış, "Olimpiyatların logosunda içeçe geçmiş halkalar kıtaları temsil ediyor. Dünyada iki kıta üzerine kurulu tek şehir olan İstanbul finale kalıyor. Tokyo olimpiyatlara evsahipliği yapacak. Soruyorum, Japonlardan başka kimler heyecanlandı ? Eğer İstanbul kazanmış olsaydı, bugün kutlamalar sadece İstanbul'da değil, Saraybosna'da, Şam'da da, Musul'da da, Bakü'de de, dünyanın dört bir yanında gerçekleşiyor olacaktı. Hiç bir olimpiyatın nüfusunun büyük bir çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu bir şehirde yapılmamış olması düşündürücüdür. Bu yüzden diyorum ki İstanbul kaybetmedi. Olimpiyat ruhu çok büyük bir fırsatı kaçırdı. Sınıfta kaldılar. Bir sonraki kararlarında sınıfı geçme şansını onlara tanıyacağız"dedi.

Bakan Bağış, okulda minik öğrencilerin kendisi için yaptığı özel Avrupa Birliği pastasını kestikten sonra incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Bakan Bağış, öğrenciler ile birlikte okulun açılış kurdelesini kesti.

Kaynak: İHA