Kavak Karakucak Güreşlerinde Fatih Kambur Başpehlivan Oldu

Samsun'un Kavak ilçesinde düzenlenen '5. Geleneksel Yaz Şenliği Ve Yaşar Doğu Karakucak Güreşleri'nde Fatih Kambur başpehlivan oldu.

İlkadım Belediyesi ve Kavak Belediyesi katkılarıyla, Kavak Dernekler Federasyonu, tarafından düzenlenen '5. Geleneksel Yaz Şenliği ve Yaşar Doğu Karakucak Güreşleri ',yoğun katılım ve coşku içinde gerçekleştirildi.

Kavak Güven Göleti Piknik Alanı'nda düzenlenen '5. Geleneksel Yaz Şenliği ve Yaşardoğu Karakucak Güreşleri' renkli görüntülere sahne oldu. Düzenlenen etkinliğe AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, Asarcık Belediye Başkanı İbrahim Yüce, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, 22 Dönem Milletvekili Mehmet Kurt, Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) Başkanı Opr. Dr. Yılmaz Karagöz, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Şaban Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güreşlere Kırkpınar başpehlivanlarının da aralarında olduğu 253 güreşçi katıldı.

Vatandaşlar güreşlere büyük ilgi gösterdiler.

Finalde Ali Rıza Kaya ile Fatih Kambur karşı karşıya geldi. Fatih Kambur zorlu mücadeleden galip çıkarak Başpehlivan oldu. Güreş ağalığı seçiminde ise açık arttırmanın galibi 30 bin lira veren esnaf Mustafa Baş güreş ağası seçildi

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, “Yaşar Doğu Ülkemizi gerçekten Türklerin yenilmez bir güç olduğunu ispat etti. Gerçekten efsane bir güreşçimiz, biz bunu çocukluğumuzdan itibaren bütün dönemlerimizde biliyorduk" dedi.

Tarihte güreşle ilgilenen milletler arasında en eskisi Türklerin olduğunu ifade eden Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, “Bizim en eski ata sporumuz güreş olarak geçmektedir. Aynı zamanda olimpiyat şampiyonalarında en fazla başarı kazandığımız alan güreş olmaktadır. İlçemizin yetiştirdiği Avrupa ve Dünya Şampiyonu Yaşar Doğu'yu rahmet ve minnetle anıyorum" diye konuştu.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş," Spor birlik beraberlik için yapılıyor. Ben çocukluğumda, 7 yaşlarındayken düğünler güreşlerle yapılırdı. Bizde düğünlerden otlanıyorduk, şimdi biraz daha profesyonel hale geldi. Burası gerçekten Samsun'un kırkpınarı olmalı. Yaşar Doğu dünyaya Türk kuvvetini duyurdu. Burada İnşallah 2. kırkpınarı geleneksel hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün ise,"Bu güzel günde bizi yalnız bırakmadığınız, Yaşar Doğu'nun eserlerine sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

KADEF Başkanı Opr. Dr. Yılmaz Karagöz ise, “KADEF tarafından yaptığımız karakucak güreşleri münasebetiyle halkımız burada geniş bir katılım gerçekleştirdi. Ben çok mutluyum halkımızın burada olmasından" dedi.

Kaynak: İHA