661. Tarihi Elmalı Güreşlerinin Başpehlivanı Orhan Okulu

661.Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin başpehlivanı Orhan Okulu oldu.

Finalde Mehmet Yeşil Yeşil ile karşılaşan Okulu, puanlamada rakibini yenerek 661. Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu.

Okulu, altın kemeri Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş ve 661. Güreş Ağası Cemal Ekşioğlu'nun elinden aldı. 3 gün devam eden güreşlere 44 başpehlivan olmak üzere 784 pehlivan katıldı.

661. Tarihi Elmalı Yeşilyayla güreş ağalığını, 3 yıl üst üste güreş ağası olan iş adamı Cemal Ekşioğlu oğlu Galip Ekşioğlu'ndan 150 bin TL'ye tekrar geri aldı. Bu yılki güreşlere 44 başpehlivan olmak üzere toplam 784 pehlivanın katıldığını kaydeden Elmalı Belediye Başkanı ve Güreş Tertip Komitesi Başkanı Hüseyin Altıntaş, Elmalı Yeşilyayla Güreşleri'ne devlet tarafından tam destek verilmesini istedi. Altıntaş, "Güreşler 3 gündür sabahtan akşama kadar devam etti. Ata sporumuz güreşlerin devam etmesi için devlet yöneticilerimizden destek vermelerini istiyorum. Güreşlerimiz kendi kıt imkanlarımızla yapılmaktadır. Bu tip büyük organizasyonlar mahalli imkanlarla yapılamamakta. Bizleri zor durumda bırakmaktadır" dedi.

Güreşlere Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve binlerce vatandaş izledi.

Kaynak: İHA