Bu Futbol Takımı Organik Besleniyor

ÇANKIRI - FERHAT BARULAY - Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Çankırıspor'un tesislerinde oluşturulan bahçede yetiştirilen organik sebze ve meyveler futbolcuların sofralarını süslüyor.

Çankırıspor Kulübü, tesisin arka kısmında 1 dekar arazi üzerine sera kurup, sporcu ve personelin sağlıklı beslenmesini sağlamak amacıyla organik sebze ve meyve üretimi yapıyor.

Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbolcuların sağlıklı beslenmesinin önemine dikkati çekerek, bu amaçla kulüp tesislerinin kullanılmayan boş alanlarında sera kurup, organik ürün üretmeye başladıklarını söyledi.

Doğal gübre ve yer altı suyu kullanılan serada domates, salatalık, biber, patlıcan, bamya gibi sebzelerin yanı sıra kavun, karpuz da yetiştirdiklerini ifade eden Karaali, "Futbolcu ve kulüp personeli artık kendi ürettiğimiz organik ürünlerle beslenecek. Futbolcuların daha keyifli ve sağlıklı beslenmeleri için toprakla haşir neşir olup stres atmaları için böyle bir uygulama yaptık" diye konuştu.

Futbolcuların uygulamadan memnun olduğunu dile getiren Karaali, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız bu uygulamadan oldukça mutlular. Özellikle sabah kahvaltılarında bahçeden toplanan taze dometes, biber ve salatalıkla kahvaltı yapmak son derece keyifli. Antrenmanlardan sonra otobüslerden inip koşarak geldikleri yer bu bahçe oluyor. Antrenmanın ve günün yorgunluğu ve stresini bahçeden kopardıkları meyve ve sebzeleri birbirlerine ikram ederek ve yiyerek atıyorlar. Ayrıca kulübümüzde tavuklarımız ve doğal yumurtalarımızda mevcut."

Karaali, bu uygulamayı Trabzonspor'dan gördüklerini ve geçen yıl Çankırıspor'da başlattıklarını anlatarak, böyle bir uygulamayı Türkiye'deki tüm takımların yapması gerektiğini söyledi.

-Futbolcular antrenmandan sonra bahçeye giriyor

Çankırıspor Kaptanı Ahmet Turan Solak da genelde her antrenmandan sonra futbolcu arkadaşlarıyla toplanıp serada yetişen organik meyve sebzelerden koparıp yediklerini söyledi.

Uygulamadan memnun olduğunu anlatan Solak, "Kendi personelimizin yetiştirdiği ürünler diğer hazır sebzeler ve meyvelerden daha lezzetli ve sağlıklı. Bize bu imkanları sunun herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Futbolculardan Emrah Akşit ise kulüp çalışanlarının emekleriyle oluşturulan bahçede organik beslendiklerini belirterek, "Günlük ihyaçlarımızı giderebileceğimiz bütün meyve sebzeler burada mevcut. Sebze ve meyveler, temiz bir topraktan koparıp yenildiği için daha sağlıklı bir yaşam sürmemizi sağlıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA