Osmancık’ta Uluslararası Çocuk Futbol Turnuvası

Çorum’un Osmancık ilçesinde düzenlenen Uluslararası Osmancık Çocuk Futbol Turnuvası, birisi Almanya olmak üzere 4 takımın katılımıyla gerçekleştirildi.

Osmancık Spor Tesislerinde düzenlenen turnuvanın açılışına Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Samsun Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Yılmaz Zorlu ve Osmancıklı sporseverler katıldı.

Türkiye'den Samsun Kadıköy, Osmancık Gücü ve Osmancık Spor ile Almanya’dan Oranje-Berlin U13 kategorisi takımlarının katıldığı turnuvanın Osmancık spor kompleksinde karşılaşmalar öncesi düzenlenen törende açılış konuşmasını Turnuva Koordinatörü Ahmet Yılmaz yaptı.

Turnuvanın sporculara erken yaşlarda uluslararası tecrübe kazandırmak ve ilçenin tanıtımını sağlamak amacıyla düzenlendiğini ifade eden Yılmaz, “Spor toplumların her bölümünde saygı bulan ve toplumların kaynaşmasını sağlayan önemli bir aktivitedir. Bu nedenle devletler spora yatırım yaparak ülkelerinin tanıtımına katkı sağlıyorlar. İlçemiz Osmancık’ta da spora önem verilmektedir. İlçemizin uluslararası spor müsabakalarının bir merkezi olması hayaliyle başlattığımız bu turnuvaya Almanya’dan Oranje-Berlin Spor Kulübü katıldı.

Turnuvanın devamı ise Almanya’da yapılacak. Turnuva ilçemizin tanıtımının yanı sıra sporcularımıza erken yaşlarda uluslararası deneyim kazandıracak” dedi.

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı da geçmişten gelen Türk-Alman dostluğuna dikkat çekerek, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin çocuk sporcuların bir araya gelmesine olanak tanıdığını söyledi.

Sporun ülkeler arasındaki barışı ve bağları güçlendirdiğini ifade eden Yazıcı, “Biz spora, sporcuya, çocuklara verdiğimiz önemi bu spor tesisini ilçemize kazandırarak gösterdik. Çünkü çocuklar yarının büyüğü, gençler ise geleceğimizdir. Bu yıl ilk defa düzenlediğimiz uluslararası turnuvaya ilk iştirak eden ülkenin Almanya olması da manidardır. Çünkü Türk-Alman dostluğunun tarihi birinci dünya savaşına kadar dayanır. Spor ülkeler arasındaki barışı güçlendiren, toplumları kaynaştıran bir unsurdur. Bu turnuva da geleceğimiz olan çocuklarımız arasında güçlü bir dostluk bağı oluşturacaktır” dedi.

Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü ise ilçede ilk defa düzenlenen uluslararası turnuvanın gelecek yıllarda daha geniş katılımla gerçekleştirileceğini söyledi.

Turnuvanın ilçeye bireysel çalışmalarla kazandırıldığını belirten Üçüncü, “Birinci Osmancık Uluslararası Çocuk Futbol Turnuvası bu gün bireysel katkı ve çalışmalarla düzenlenebilmektedir. Temennimiz şudur ki; gelecek yıllarda daha kurumsal bir hale gelecektir. Ümit ederim ki gelecek senelerde katılan takım sayıları artacak ve festival havasında günlerce devam edecektir. Ayrıca turnuvaya sadece bir ülkeden değil birçok ülkeden katılım olması arzumuzdur” diye konuştu.

BERLİN BAŞKONSOLOSU 3G İLE STADA BAĞLANDI
Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen stada 3G ile bağlanarak turnuvaya katılan takımlara başarılar diledi. Başkonsolos Şen, turnuvaya Berlin’den katılan Oranje-Berlinli sporcuları da Almanca selamladı.

Türk ve Alman Milli Marşlarının söylenmesi ile başlayan turnuvanın ilk karşılaşması Oranje-Berlin Spor ile Samsun Kadıköy Spor arasında gerçekleştirildi.

Statü gereği elenen takımın olmadığı turnuvada Samsun Kadıköy Spor birinci, Osmancık Gücü Spor ikinci, Osmancık Spor üçüncü, Oranje-Berlin Spor dördüncülük kupası aldı.

Ayrıca turnuvanın en centilmen takımı seçilen Oranje-Berlin Spor’a centilmenlik kupası verildi.

Kaynak: İHA