- 2. Aıba Dünya Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonası'nın Ardından

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, "Dünya arenasında İstiklal Marşımızı okutmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Gözgeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan'da düzenlenen 2. AIBA Dünya Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonası'nın sona erdiğini hatırlatarak, şampiyonaya katılan Yıldız ve Genç bayanlar takımlarının 1 altın 3 gümüş ve 5 bronz madalya almayı başardıklarını ifade etti.

Şampiyona öncesindeki amaçlarının daha fazla madalyayla ülkeye dönmek olduğunu aktaran Gözgeç, şöyle konuştu:

"Boksta özellikle bayanlar yıllarca görmezden gelinmiş. Bu alana el attık. Önümüzdeki süreçte daha büyük başarılar elde edeceğiz. Yıldızlarda 70 kilogramda Busenaz Sürmeneli şampiyon olarak altın madalyayı aldı. 60 kilogramda Esra Yıldız ve + 80 kilogramda Melike Çakar, gümüş madalya kazandı. 80 kilogramda Canan Metin bronz madalyayı aldı. Gençlerde ise 51 kilogramda Neriman Istık gümüş madalya alırken, 60 kilogramda Ülkü Demir, 64 kilogramda Hava Satılmış, 69 kilogramda Sema Çalışkan ve +80 kilogramda Büşra Çakar bronz madalya almaya hak kazandı."

Gözgeç, dünyanın en iyi boksörlerinin katıldığı bu şampiyonanın önemine dikkati çekerek, ellerinden gelenin en iyisini ortaya koymak için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti.

"Dünya arenasında İstiklal Marşımızı okutmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuşan Gözgeç, dünya şampiyonu olan Busenaz Sürmeli ile derece yapan diğer sporcularla gurur duyduğunu söyledi.

-"Hakemlerin daha dikkatli olması gerekiyor"

Gözgeç, hakemler hakkında konuşmayı sevmediğini fakat son yaşananların moralleri oldukça bozduğunu aktardı. Yıldız bayanlar kategorisinde İrlandalı rakibi ile altın madalya için kıran kırana mücadele eden Esra Yıldız'ın, rakibi karşısında çok iyi mücadele etmesine rağmen maçın sonunda 28-28 berabere kaldığını anımsatan Gözgeç, "Hakem kanaat hakkını İrlandalı rakipten yana kullandı. Bu nedenle 1 altınımız daha var olarak görüyoruz. Hakemlerin daha dikkatli olması gerekiyor" dedi.

Kaynak: AA