Kula Ermeydanının Başpehlivanı Recep Kara Oldu

Kula'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen yağlı güreş müsabakalarında başpehlivanı Recep Kara oldu.

Kula'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yılı olması münasebetiyle düzenlenen Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında 19. Geleneksel Yağlı Güreş Müsabakaları İlçe Müftülüğü karşısındaki alanda yapıldı. Güreşlere 15 başpehlivan, 24 başaltı olmak üzere toplam 150 sporcu katıldı.

Güreş Müsabakalarına; Ak Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Kula Emniyet Müdürü Tarkan Gündoğdu, Jandarma Komutanı Erkan Enginar, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salim Eroğlu, Belediye meclis üyeleri, bürokratlar ve ilçe halkı katıldı.

Güreş müsabakalarında ilk heyecan, küçük, yıldız ve orta boydaki pehlivanların karşılaşmalarında yaşandı. Geleceğin başpehlivanları olmaya aday pehlivanlarının mücadelesi ilgiyle izlendi. Akşam saatlerine kadar süren güreşler sonunda dereceye giren güreşçiler madalya ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler. Güreşcilerin Türk Bayrağı resitali ile renklenen Kula 19.Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Kula Belediyesi Pehlivanı Onur Şenel başaltı boyunda birinci oldu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Selim Aşkın, "Her yıl düzenlemiş olduğumuz ata sporlarımızdan biri olan yağlı güreşi, gelecek nesillere aktarmak amacıyla sonsuz destekliyoruz. Bu yıl ilçemiz Kula'da 19. yağlı güreş müsabakalarını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Küçükten büyüğe çok sayıda güreşçimizin katıldığını ve seyirci desteğinin de bir o kadar fazla olduğu güreş müsabakalarının ilçemizde coşkuyla gerçekleştirmekten onur duyuyorum. Müsabakalara katılan tüm güreşçi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum "dedi.

Kula Er Meydanı’nda güreşen pehlivanlara AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi tarafından her boya küçük altın ve Başpehlivan Recep Kara’ya Cumhuriyet altını takdim edildi.

Kaynak: İHA