Muğla'da Trap Atışları Yapıldı

Muğla'da trap atış, skeet ve kurşun atış gösterileri yapıldı.

Düzen mevkisindeki Muğla Merkez Avcılar ve Atıcılar İhtisas Spor Kulübü Derneği trap sahasında düzenlenen yarışma profesyonel trap, kurşun, skeet, amatör trap ve yıldızlar trap kategorilerinde gerçekleştirildi.

Muğla Avcılar ve Atıcılar İhtisas Spor Kulübü Başkanı Muammer Bağcıoğlu, düzenlenen etkinlik ile Ege bölgesinde atıcılığa ilgi duyanları bir araya getirerek kaynaşmalarını sağladıklarını söyledi.

Yarışların bu yıl sekizincisini düzenlediklerini belirten Bağcıoğlu, "Muğla dışından çok fazla katılım var. Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Antalya Manisa, Aydın ve Denizli'den atıcılar geldi. Bunların içerisinde milli atıcılar da var" dedi.

Yarışlara 150 kişinin katıldığını anlatan Bağcıoğlu, dereceye girenlere tüfek ve av malzemeleri vereceklerini kaydetti.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise Muğla Merkez Avcılar ve Atıcılar İhtisas Spor Kulübü Derneği ile yaptıkları çalışmada trap atışlarını Türkiye standartlarına yakın bir seviyeye ulaştırdıklarını söyledi.

Muğla'daki trap sahasının ulusal yarışmalar düzenlenecek kapasiteye sahip olduğuna işaret eden Gürün, şöyle konuştu:

"Atıcılarımızda müthiş bir ilerleme var. Önümüzdeki yıllarda Muğla'dan milli takıma sporcu verebiliriz. Trap atışlarında ulusal yarışları önümüzdeki dönemde burada yapabiliriz. Bölgeyi Türkiye'deki sayılı trap sahalarından biri haline getirmeye çalışıyoruz. Milli takıma oyuncular yetiştirebilmek için önemli çalışmalar yürütüyoruz."

Öte yandan yarışmada dereceye girenlerin, yapılacak değerlendirmenin ardından daha sonra açıklanacağı bildirildi.

Kaynak: AA