Tossfed'den Basın Toplantısı

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu , İstanbul'da basın toplantısı yaptı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent Tesisleri'ndeki Aydın Doğan Eğitim Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısına TOSSFED Başkan Danışmanı ve İstanbul İl Temsilcisi Can Dağaşan ile antrönerler, sporcular ve aileleri katıldı.

TOSSFED Yüzme Milli Takımı'nın Portekiz'de düzenlenen 2. DSİSO Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası'nda başarılı sonuçlar aldığı belirtilen toplantıda, özel sporcular hakkında bilgiler verildi.

Portekiz'de yüzme milli takımının 1 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya kazandığına dikkati çeken Dağaşan, özel sporcuların basında daha fazla yer alması gerektiğini vurgulayarak, "Ülkemizde yüzde 12 engelli vatandaş var. Basında çıkan güzel haberler sayesinde bu vatandaşlarımızı spora yönlendirebiliriz. En önemli amacımız, 'ben de başarabiliyorum' duygusunu özel sporcularımıza yaşatmak" diye konuştu.

Portekiz'deki şampiyonada Tuğrul Şahin'in bir altın ve üç gümüş, Fatma Çağla Demir'in ise birer gümüş ile bronz madalya kazandığını aktaran Yüzme Milli Takımı Antrenörü Muhammer Akgöz, basının vediği desteğin kendilerine çok büyük moral olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Portekiz'de 4 çocuğum madalyaları aldı. Açıkçası bu kadar madalyaya çok şaşırdık. Çok mutlu olduk. Madalyaların devamı gelecek. Lütfen tüm aileler federasyonumuza gelsin. Çocuklarınızı saklamayın, biz onları işleyelim. Biz özel sporcularımızın dünyasına girmezsek asıl biz engelliyiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in desteği büyüktür. Çocuklarımız kendisine 'Fatma Ablamız, Fatma Anamız' diyorlar. Çok teşekkür ediyoruz kendisine"

Yüzmede toplam 2 madalya kazanan Fatma Çağla Demir ise Türkiye'yi temsil etmekten gurur duyduğunu ve şimdiki hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu belirtti.

İtalya'da yarın başlayacak ve 5 Ekim'e kadar devam edecek Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası'nda mücadele edecek olan özel sporcuların antrenörü Babür Üstündağ da önemli başarılar kazanmak istediklerini ifade etti.

Masa tenisi sporcusu Sümeyye Şentürk ise Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini kaydetti.

Sporcuların aileleri, çocuklarıyla gurur duyduklarını ve devletten ilgi gördüklerini ancak daha fazla destek istediklerini dile getirdiler.

Kaynak: AA