Akşehir’de Aquapark Hizmete Başladı

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan, ilçe halkı ve bölgenin; sportif, sosyal ve kültürel ihtiyacına cevap verecek nitelikteki Aquapark ve spor kompleksi tamamlanarak hizmete girdi.

Orta Anadolu’nun en büyük tesislerinden biri olan ve çoğu il merkezinde bile olmayan tesisi gezen Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, tesis hakkında işletmeciden bilgi aldı. Bu tesisin Akşehir’in, tekrar bölgenin merkezi haline gelmesine katkı sağlayacağını söyleyen Başkan Oğul, “Bölgemizin ve Türkiye’nin çok önemli tesislerinden birisi olan Aquapark, kapalı yüzme havuzu ve spor tesislerini Akşehir’e kazandırdık ve hizmete açtık. Gerçekten bu tesisimiz bölgede olmayan bir tesis. Kapalı yarı olimpik yüzme havuzu, hamamı, saunası, buhar odası, basketbol sahası, tenis kortu, voleybol sahası, futbol sahası gibi spor tesisleri ile gerçekten bölgemize hizmet edecek bir tesisi Akşehir’imize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu tesis; Akşehir’i bölgenin merkezi yapma yolunda önemli bir tesistir. Bu tesis sayesinde birçok çocuğumuz yüzmeyi öğrenecek. Bu tesisimizin Akşehir’imize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

17 bin 600 metrekare alan üzerine inşa edilen komplekste; kapalı yüzme havuzu, spor tesisleri, kafeterya, çay bahçesi, rafting havuzu, düşme havuzu ve çocuk havuzu, hamam, sauna gibi bölümlerin yanı sıra yarı olimpik yüzme havuzu da bulunuyor.

Kaynak: İHA