Mabek’te Suriyeli Vatandaşlar İçin Futbol Turnuvası Düzenlendi

Malatya Beydağı Konteynır Kentte (MABEK) kalan Suriyeli vatandaşlar için futbol turnuvası düzenlendi.

“MABEK 1. Futbol Turnuvası” adı altında MABEK yönetimi tarafından düzenlenen ve 16 takımdan oluşan müsabakalara 165 Suriyeli vatandaş katıldı.

19 gün süren turnuva sonucunda Elsahura takımı, “MABEK 1. Futbol Turnuvası”nın şampiyonu oldu. Turnuvanın finalinde Elsahura ile Eşşuhadi takımları karşı karşıya geldi. Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmayı Elsahura takımı 2-1 kazanarak turnuvanın şampiyonu oldu. Turnuvada Eşşuhadi takımı ikinci olurken, Umeyye Spor ise üçüncülüğü elde etti.

Turnuvanın ardından kupa töreni düzenlendi.

Kupa törenine Vali Yardımcısı Latif Memiş, İl AFAD Müdürü Hamza Demiralp, MORMAŞ Müdürü Şaban Algül, MABEK Yöneticisi Nihat Yazıcıoğlu, davetliler, sporcular ve Suriyeli vatandaşlar katıldı.

Birincisi düzenlenen futbol turnuvasının şampiyonu olan Elsahura takımının kupasını Vali Yardımcısı Latif Memiş takdim etti. Öte yandan turnuvanın en iyi futbolcusu Zekeriya El Omar, gol kralı Abdülkerim Osman, en iyi kaleci Abdurezzak Abbas ve en centilmen oyuncu seçilen Abdülkerim Barak’a teşekkür belgesi verildi.

Turnuvayla ilgili değerlendirmede bulunan İl AFAD Müdürü Hamza Demiralp, turnuvanın centilmence ve güzel geçtiğini belirtti.

Turnuvaların devam edeceğini ifade eden Demiralp, futbol turnuvasında birinci olan Elsahura takımını tebrik etti.

Düzenlenen futbol turnuvasında attığı 16 golle gol kralı olan Abdülkerim Osman ise, “Türkiye Devletine hizmetleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Osman, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Turnuva çok güzel geçti. Hepimiz burada toplandık. Yapılan faaliyetleri çok iyi görüyoruz. Suriye’de köyde kalıyordum. Bu faaliyetler yoktu. Ama turnuva hayalimiz vardı. Buraya geldik. Daha iyi imkanlar var” diye konuştu.

MABEK Sosyal Kültürel ve Spor Faaliyetleri Büro Sorumlusu Atilla Kölük de, 16 takım ve 165 sporcunun katılımıyla “MABEK 1. Futbol Turnuvası”nı düzenlediklerini kaydederek, “Malatya Beydağı Konteynır Kentte misafir edilen konuklarımız için “MABEK 1. Futbol Turnuvası”nı düzenledik. 16 takımlı 165 kişinin yer aldığı bir futbol turnuvası organizasyonu yaptık. Turnuvamız 4 Eylül’de başladı ve 23 Eylül’de sona erdi. Her maça büyük bir ilgi vardı. Futbol turnuvamız sona erdi ama Çarşamba günü voleybol turnuvamız başlayacak. 9 takımın katıldığı bir lig oluşturduk. Bundan sonrada turnuvalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA