Türkiye Kiteboard Şampiyonası Sona Erdi

Türkiye Yelken Federasyonu faaliyet programında yer alan Kiteboard Course Race ve Freestyle Açık Türkiye Şampiyonası, sona erdi.

Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesi Akçapınar sahilinde gerçekleştirilen şampiyonaya 120 sporcu katıldı.

Şampiyonanın beşinci günü final yarışları ve ödül töreni ile sona erdi. Zaman zaman hızını kesen rüzgar nedeniyle yarışlara bir süre ara verildi.

Rüzgarın etkili olmasıyla yarışmacılar tekrar parkurlarda mücadele etti. Şampiyonanın son gününde sup board, boarder cross ve twin tip yarışları da yapıldı.

Şampiyonanın Course Race yarışlarında erkeklerde Salih A. Çakır birinci, Ejder Ginyol ikinci, Enç Özen üçüncü oldu. Bayanlarda Merve Ceylan birinciliği, Bilge Öztürk ikinciliği, Cisill Özen üçüncülüğü elde etti.

Freestyle yarışlarında ise erkeklerde Taner Aykut birinci, Enç Özen ikinci, Alperen Beyli üçüncü oldu. Bayanlarda ise Nesligül Kocakıran birinciliği, Merve Ceylan ikinciliği, Cisil Özen üçüncülüğü kazandı.

Şampiyonda dereceye giren sporcuların madalya ve ödüllerini Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker ile protokol üyeleri verdi.

Kaynak: AA