Bayanlar Dünya Serbest Güreş Şampiyonası Budapeşte'de Devam Ediyor

Bayanlar Dünya Serbest Güreş Şampiyonası Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de devam ediyor.

Budapeşte Laszlo Papp Arena Spor Salonu'nda devam eden şampiyonanın 3. ve son gününde 2 Türk bayan güreşçi mindere çıktı.

72 kiloda mindere çıkan bayan Türk güreşçi Yasemin Adar, birinci turdaki rakibi Hintli Jyoti’yi karşısında çok iyi mücadele verdi. Adar, Hintli rakibini karşılaşmanın ikinci devresinde tuşla yenerek bir üst tura yükselen Türk sporcusu oldu. Adar, ikinci turdaki Brezilyalı rakibi Aline Da Silva Ferreria’yı da ikinci devrenin ortasında 7-0 sayı tuşu yenerek çeyrek finale yükselen güreşçi olmayı başardı. Türk güreşçi Adar, yarı finale kalma mücadelesinde ise Koreli rakibi Namju Heo’yu henüz maçın başında tuşla yenerek yarı finale kaldı ve Türk kafilesine büyük sevinç yaşattı. Adar finale kalmak için güreştiği Çinli rakibi Fengliu Zhang’a 10-3 sayı tuşuyla yenildi ve bronz maçı yapmaya hak kazandı. Yasemin Adar akşam seansında Amerikalı rakibi Adaline Maria Gray ile bronz madalya kazanmak için mindere çıkacak. 67 kiloda mindere çıkan diğer Türk güreşçi Gamze Durukan, birinci turda Polonyalı rakibi Daria Ursula Osocka’ya karşı mücadele etti.

Durukan, Polonyalı rakibine karşı bir varlık gösteremedi ve sayı tuşuyla maçtan mağlup ayrıldı. Polonyalı güreşçinin finale kalamaması nedeniyle Durukan şampiyonadan elendi. Öte yandan Büyükler Grekoromen Güreş Şampiyonası bugün Budapeşte’de başladı.

Türk milli takımından bugün sadece bir Türk güreşçisi mindere çıktı.

55 kiloda son 2 Avrupa 3. olan Fatih Üçüncü, birinci turda güçlü rakibi Azeri Orhan Ahmadov karşısında mücadele verdi.

Maçın başından itibaren karşılaşmayı üstün götüren Azeri güreşçi, Fatih Üçüncü’yü 4-0 yendi.

Azeri sporcunun finale kalma mücadelesinde Rus güreşçiye yenilmesiyle birlikte, Fatih Üçüncü şampiyonadan elenmiş oldu.

Kaynak: İHA