Kırkpınar Heyecanı İzmit’e Taşındı

izmit Belediyesi spora verdiği önemi gösteren bir organizasyona daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

İzmit Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan “Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri” Kırkpınar ruhunu İzmit’e taşıyacak.
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan beraberindeki organizasyon heyeti ve güreşçiler ile birlikte, 21 Eylül Cumartesi günü organizasyonun yapılacağı Mehmet Ali Paşa bölgesindeki Doğu Kışla Parkı’nda basın toplantısı düzenledi.

Organizasyonun güreş alanındaki en önemli isimleri İzmit’e getireceğine dikkat çeken Doğan, “Kırkpınar Güreşleri’inden sonra gerçekleştirilen en büyük organizasyonlardan biri İzmit’te olacak. ‘Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri’ne Kırkpınar Baş Pehlivanı İsmail Balaban başta olmak üzere Türkiye çapında ün yapmış 35 baş pehlivan katılacak. Etkinlik boyunca 400 pehlivan ter dökecek. Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri bu güne kadar İzmit’tre yapılan en büyük güreş organizasyonu olacak.” dedi.

Ata sporumuz olan güreşi yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Hepimizin bildiği gibi ilimizde yetişen güreşçiler ülke genelinde büyük başarılara imza atıyorlar. Biz de Kocaeli’nin merkez ilçesi olarak hem ata sporumuz olan güreşi yaşatmak hem de sporcularımızın başarılarını daha da güzel tanıtabilmek amacıyla bu organizasyonu düzenleyeceğiz. Güreşte rakibe değer vermek vardır, ahlak vardır, hoşgörü vardır. Pehlivan rakibini yendiğinde sevinmez, rakibinin elinden tutar, kucaklar. Bu açıdan bakıldığında güreşin ruhunu anlamak çok önemlidir” diyerek Peygamber sporu olan güreşe herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Toplantının sonunda İzmit’in haftasonu çok renkli görüntülere ev sahipliği yapacağını belirten Doğan, tüm İzmit halkını cumartesi günü Doğu Kışla Parkı’na beklediklerini dile getirdi.

Kaynak: İHA