Amatör Spor Kulüplerine Destek

Eskişehir’de faaliyet gösteren çeşitli amatör spor kulüpleri dernekleri ve federasyon başkanları, üyeleri ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret ederek, lige başvurmak için federasyona ödenecek olan 625 lira konusunda destek istediler.

Türkiye Futbol Antrenörler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Hüdai Doğu, Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Eskişehir Şube Başkanı Sadri Atam, Eskişehir Antrenörler Derneği Başkanı Engin Bayrı Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i makamında ziyaret etti. Eskişehir’deki spor kulüplerinin çektiği sıkıntıları anlatan ziyaretçiler, kulüplerin lige başvurmak için federasyon hesabına yatırılacak olan 625 lirayı yatırmakta güçlük çektiklerini belirttiler.

Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise, bugüne kadar amatör spor kulüplerinin ve sporcularının her zaman yanında olduklarını, elinden gelen her türlü desteği verdiğini ve vermeye devam edeceğini belirterek kulüplere sevindirici bir haber verdi. Büyükerşen, “Yasalar çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi olarak kulüplerin federasyona yatırdıkları lige katılım bedellerini karşılayacağız. Kulüplerin yetkilileri kulüp gelir makbuzlarında 625 lira keserek 20 Eylül tarihine kadar belediyemize getirdikleri takdirde paraları verilecektir” dedi.

Daha önce katılım payını yatırmış kulüplerin dekontlarını da getirmeleri gerektiğini belirten Büyükerşen, kulüplerin verecekleri banka hesap numaralarına bu paranın aktarılacağını, banka hesabı olmayan kulüplerin kulüp yöneticilerine ise çek olarak teslim edileceğini söyledi.

Kaynak: İHA