Erzurum'da "rafting" İçin Fizibilite Çalışması Yapılacak

ERZURUM - Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından Erzurum'daki Karasu Barajı'nda teknik heyetle inceleme yapılarak, rafting sporu için fizibilite çalışması oluşturulacak.

Federasyon Başkanı Haydar Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ile Aşkale ilçesinde "Gazeteciler Rafting Şampiyonası" düzenleyeceklerini söyledi.

Şampiyonanın yarın Karasu Barajı'nda yapılacağını ifade eden Doğan, cemiyet başkanı Feridun Fazıl Özsoy, federasyon yönetim kurulu üyesi Mehmet Güzel, federasyonun il temsilcisi Talha Bekir Özmen ile organizasyon kurulu üyesi Çetin Bayram'dan oluşan ekibin organizasyonu planladığını belirtti.

Federasyon olarak Doğu Anadolu Bölgesi'nde doğa sporlarına olan ilgiyi artırmak, farkındalık oluşturmak amacıyla organizasyona destek verme kararı aldıklarını vurgulayan Doğan, "Eminim şampiyonamız güzel ve eğlenceli müsabakalara sahne olacaktır" ifadelerini kullandı.

Karasu'da, rafting raporlaması için aralarında Rafting Asbaşkanı Fikret Yardımcı'nın da bulunduğu teknik kurul üyelerinden oluşan heyetle inceleme yapacaklarının altını çizen Doğan, şunları kaydetti:

"Karasu'yu teknik heyetimizle yerinde inceleyerek, teknik fizibilitesini oluşturma, müsabakalar açısından uygunluk, zorluk derecesi, suyun debisi ve mevsimsel olarak suyun durumu kriterlerini raporlandıracak bir çalışma yapacağız. Bu çayın 2014 yılında ve daha sonrasında planladığımız rafting etkinlikleri için uygunluğunu kontrol edeceğiz. Teknik heyetimiz uygun görüş bildirmesi durumunda, burası çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya hak kazanacak."

Kaynak: AA