Fenerbahçe Sivasspor’u Farklı Geçti

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında kendi sahasında Sivasspor’u 5-2 mağlup etti.

Maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, CAS kararı sonrasında alınan bu galibiyetin kendileri için çok anlamlı olduğunu söyleyerek, “Bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımıza da teşekkür ederim. Oyuncularım benim istediğim oyunu oynamak için çalışıyorlar. Fenerbahçelilerin beğendiği bir oyun oynamak için çabalıyoruz. Fenerbahçe bugün kazandı. Bunu geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yanal, oyuncularının kapasitesini çok iyi bildiğini kaydederek, “Benim istediğimi yaptıklarında gelecekleri noktayı biliyorum. Biz hem yarıştık hem da hazırlandık. Sezon öncesi Şampiyonlar Ligi'ne katılıyorduk sonra katılmadık. Geç katılan oyuncular vardı. Benim istediğim oyunu oynamak için oyuncularım çalışıyor. Devam etmemiz için bu bize yetmemeli” diye konuştu.

Takımdan ayrılmayı isteyen oyuncuların olup olmadığı yönünde bir soruya Yanal, bu tür haberlerden çok yorulduğunu belirterek, “Başka şeylerle uğraşmalıyız. Fenerbahçe Kulübü çok büyük bir kulüp, hangi futbolcuyu göndermek istiyorsa açıklar ve gönderir. Biz bugün rotasyon yaptık. Ben de kimi alacağım konusunda karar vermek zorundayım. Ve bu kararı veriyorum. Bugün Sow olur yarın Webo olur, Kuyt olur. Fenerbahçe büyük bir camia kitleler tarafından takip ediliyor. En doğru şekilde takip edilmeyi hak eden bir kitle” cevabını verdi.

Sow'un sosyal paylaşım sitesinde “Neden kadroda olmadığımı ben de bilmiyorum” şeklindeki yorumuyla ilgili de Yanal, “Medya yolundan konuşmayı tercih ediyorsa biz de gerekeni yaparız” ifadelerini kullandı. Fenerbahçe'den hiçbir futbolcunun ayrılmak istemediğini de sözlerine ekleyen Yanal, bu tür şeylerin medya yoluyla konuşulmaması gerektiğini kaydetti.

MEİRELES, TAKIMDAN AYRILACAĞI YÖNÜNDEKİ HABERLERİ YALANLADI
Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcu Raul Meireles, CAS'ın kararının ardından takımdan ayrılacağı yönündeki haberleri yalanladı. Meireles, “Yaşadığımız sıkıntılı dönemden sonra önem taşıyan bir maç oldu. İyi başladık ve öyle de devam ettik. Böyle güzel bir skor almak bizi mutlu etti” şeklinde konuştu.

CAS'ın kararının ardından kendisinin ayrılacağı yönündeki haberlerle ilgili de Meireles, “Geçen sene de hakkımda yapılan yalan haberlere rastlamıştım. Alkollü araba kullanıyorum, kadınlarla geziyorum diye. Bu olaylar nasıl çıkıyor bilmiyorum. Ben yoruldum. Futbolcuyum, sahada yaptığım şeylerle ilgili eleştiriler olsun istiyorum. Son haberler de ilk başta söylediğim haberlere eklendi. Ben bunlara cevap vermekten yoruldum” açıklamasında bulundu.

Sarı-lacivertli futbolcu Samuel Holmen ise kendileri adına güzel bir maç olduğunu aktararak, “Maça iyi başladık iyi oynayarak iştahımızla birlikte maçı sürdürdük. Bununla birlikte güzel galibiyet aldık, taraftarlarımızın da mutlu olduğunu düşünüyorum” yorumunda bulundu.

7 haftadır oynamamasına rağmen hazır görünmesiyle ilgili de Holmen, “Mental olarak bu kolay değil. Her ne kadar antrenman yapsanız da maç oynamak farklı. Ben en iyi şekilde antrenman yapmaya çalıştım, kafa mı da hazır tutmaya çalıştım. Uzun bir süre geçti. Ben de bugün lisansım çıktığı için ve sahada olduğum için mutluyum” dedi.

SİVASSPOR CEPHESİ
Sivasspor'un teknik sorumlusu Cesar Domingo Lopez, Fenerbahçe'yi aldığı galibiyetten dolayı kutlayarak, “Başından sonuna kadar tuhaf bir karşılaşmaydı. Fenerbahçe ile başa baş oynamak için gelmiştik. Hakem hatasından iki gol yedik. Öncelikle hakemin ayağına çarpan top, ikincisi de duran topta yapılan faulle karşılaşmanın bütün kaderi değişti. Sivasspor ve hakem için iyi bir gün değildi” ifadelerini kullandı.

Sivassporlu savunma oyuncusu Ziya Erdal, puan almaya geldikleri bir maçı kötü oynayarak kaybettiklerini belirterek, taraftarlardan özür diledi.

Kırmızı-beyazlıların Brezilyalı futbolcusu Cicinho ise çok fazla hata yaptıklarını ve bu hataları düzeltmeleri gerektiğini aktardı.

Kaynak: İHA