Dragon Bot Yarışları Sona Erdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen Dragon Bot Yarışları Zafer Kupası sona erdi.

Finallerde 1. Göktürkler, 2. Pış Pış Kayıkçı, 3. ise Ayvacık takımı oldu. Samsun'da Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen Dragon Bot Yarışları Zafer Kupası'na 10 kürekçi ile 1 davulcudan oluşan 21 takım arasında kıyasıya mücadele yaşandı

Her ekipte en az 2 bayan yarışmacı bulunmasının şart olduğu yarışlarda, birinci gelen Göktürkler su kayağı kayak seti, dereceye giren takımlara ise bir yıllık ücretsiz su kayağı aboneliği hediye edildi. Göktürklerin ödülünü ise Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz verdi. Final öncesi Samsun Büyükşehir Belediyesi Atlı Binicilik Tesisleri'nin organize ettiği atların dans şovu vatandaşların büyük ilgisini çekti. Çok sayıda vatandaşın izlediği dans şovunu çeşitli illerden getirilen 6 at üstlendi. Atların dans yapmasında büyük emeği olan ve Bulgaristan'dan şov için gelen bayan jokeyler, vatandaşlara karanfil dağıttı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, at biniciliğinin önemli bir ata sporu oluğa dikkat çekerek, "Atın hayatımızda son yıllarda bu makineleşen toplumun, şehirleşen bir toplumda bu güzel yaratıklar ile ilişkimizin arasına mesafeler girdi. Ama biz Samsun'da atı unutmayalım istiyoruz. At hayatın vazgeçilmez bir unsuruysa, tarih boyunca bundan sonra da, bu önemli unsuru elden geldiğince çocuklarımızın ata dönük sevgisinden ve hayvan sevgisini hayatımızın bir parçası olarak hissettirelim istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA