Çaykur Rizespor’da Transfer Arayışları Devam Ediyor

Spor Toto Süper Lig’in yeni takımlarından Çaykur Rizespor’un kulüp başkanı Metin Kalkavan, transferde son günlere yaklaştıklarını belirterek, “Transfer henüz bitmedi” dedi.

Çaykur Rizespor Mehmet Cengiz Tesisleri'nde yapılan basın toplantısına Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan, kulüp başkan vekili Halim Mete, yönetim kurulu üyeleri Ömer Ofluoğlu, Koray Deniz, Aykut Ferah ve basın mensupları katıldı.

Transferin son günlerine yaklaşıldığını belirten kulüp başkanı Metin Kalkavan, şu an gerçekleşen net bir transfer olmadığını vurgulayarak, “Transferin son gününe kadar yeni bir oyuncu aldık veya alamadık bu hafta transfer bitiyor. Çalışmalarımız transferde bitmiş değil. Bu zamana kadar elimizde ki oyunculardan da takımdan ayrılacaklar olabilir. Depetris’in kiralık gitme durumu var. İsteyen kulüpler var. Hocamız tarafından takımda şu an için düşünülmüyor. Ama oyuncuyu başka bir takıma göndermesek de kulübümüzün oyuncusudur. Kendisinde faydalanmayı da düşünüyoruz. Bu oyuncu Spor Toto Süper Lig’ine yükselmemiz de önemli katkıları olmuştur. Samsunspor ve başka takımlarında devrede olduğunu söyleyebilirim. Ama henüz transferi bitmiş değil” şeklinde konuştu.

"DÖRT BÜYÜKLERDEN OYUNCU ALMAYI DÜŞÜNMEDİK"
Kalkavan, dört büyük takımdan transfer yapmanın zor olduğuna dikkat çekerek, "Ben mantalite olarak da buna karşıyım. Transfer sezonunda böyle bir önceliğimiz olmadı. Galatasaray Yekta’yı bırakırsa talibiz. Bakalım önümüzdeki birkaç gün ne gösterecek. Transfer sezonunda prensip olarak hocanın onaylamadığı bir isimi transfer etmedik. Birkaç oyuncu liste dışında olmuştur bunlarda da hocanın onayı alınmıştır. Kaleciyi alırken yabancı transferinde altı sınırlamasında değişiklik söz konusuydu. Bu yüzden bir yabancı kaleci transferimiz oldu. Şu an hocamızla yerli bir kaleci için alternatif bakıyoruz. Alabilirsek böyle bir takviye düşünüyoruz. Alamaz sakta elimizdeki kadromuz ile lige devam edeceğiz” diye konuştu.

"BAŞBAKANIMIZIN ZİYARETİ BİZİ MUTLU ETTİ"
Geçtiğimiz günlerde Rize’yi ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kulübü ziyaret ederek, yapılan çalışmalar ile ilgili kendilerinden bilgi aldıklarını ifade eden Kalkavan, “Biz süper lige çıktıktan sonra kupayı başbakanımıza götürememiştik, bu anlamda bize bir ziyareti oldu. Kendisinin bize manevi desteği çoktur. Gelip bizim teknik heyetimizle, futbolcularımızla, kulüp yönetimimizle görüşmesi bizi çok mutlu etmiştir. Başbakanımızın ziyaretinde kulüp binamızda yapılan toplantıda kendisinin bize öneri ve destekleri oldu. Gelecek yıllarda da süper lig’de bu kenti başarı taşıyan kurumsal bir yapı içinde kulübümüzü yönetmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

"KULÜP BÜTÇEMİZİ DENGEDE TUTUYORUZ"
Kulübün maddi olarak düzenli bir ödeme yapısı olduğunu da belirten Kalkavan, “Geçen seneki şampiyonluğun bir maliyeti oluştu. İyi bir ekip kurduk. Lige yeni çıktığımız için 15 transfer az bir transfer değil. Bu sene parasal açıdan transfere çok para ayırdık. Bütçemize bulacağımız yeni kaynaklarla yine iyi seviyeler de seyredeceğiz. Stadın ismi, stat reklam alanları, forma, şort gibi sponsorluk çalışmalarımız var. Ayrıca geçen sezonlara nazaran Kombine bilet konusunda daha iyi bir yerdeyiz. Süper lige yakışan bir kombine satışımız maalesef yok. Ama ilk maçımızda tribünleri dolduran taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

"GEÇ KALDIK ELEŞTİRİLERİNE KATILMIYORUM"
Transferde geç kalmalarından dolayı eleştirilerin yapıldığını da ifade eden Başkan Metin Kalkavan, “Hoca konusunun tam netleşmemesi transferde geç kalmamızda da bir sebeptir. Rıza hoca ile anlaşmamızdan sonra hemen transfer harekatına başladık. Çok hızlı transfer yapmanın kulübe ciddi maliyetler getireceği için beklemek zorunda kalıyorsunuz. Transfer çok kolay değil. Gece gündüz transfer ekibimiz ciddi şekilde çalıştı. Kulübümüze uygun oyuncular seçtik. Transferi bir günde de bitirebiliriz. Örneğin Beşiktaşlı oyuncu Roberto Hilbert transferini bitirmiştik. Ama bunu ben durdurdum. Sağ bek oyuncuya onca parayı vermedik. Sonuçta elimizde Oğuzhan, Koray gibi o bölgenin oyuncuları vardı. Biz almadık Leverkusen’e gitti” diye konuştu.

HALİM METE: “TARAFTARIMIZDA BİR ÜST LİGE ÇIKMIŞTIR”
Ligin ilk maçında Çaykur Rizespor taraftarının sınıfı geçtiğini vurgulayan Çaykur Rizespor Kulübü Başkanvekili Halim Mete, taraftarın desteğine ihtiyaç duyduklarını dile getirerek, "Bu sezon taraftarımıza daha fazla ihtiyacımız var. Şu ana kadar bin 200 adet kombine bilet satılmıştır. Bu satışlar devam ediyor. Çaykur çalışanlarından gelen talep üzerine onlara bir kampanya yaptık. Aldıkları kombinelerin ücreti maaşlarından kesilecek. Şuan kombine satışları devam ediyor. Belli bir süre daha satış devam edecek ve sonlanacak. Giderek seyircimizin daha çok artacağını ve çevre illerden de taraftarların maçlarımıza geleceğini düşünüyoruz. Kombine bilet almayanlar maçları daha pahalı izleyecekler. Bütün taraftarlarımızdan kombine satın almalarını istiyoruz. Forma satışlarımızda aksamalar oldu. Forma satışları da haftaya başlayacağını tahmin ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA