İşte Fenerbahçe'nin Muhtemel Rakipleri

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Avusturya'nın Red Bull Salzburg takımını 3-1 yenerek play off turuna yükseldi. Sarı lacivertlileri oldukça güçlü rakipler bekliyor....

Play-Off'ta seribaşı olmayacak olan Kanarya'ya, Arsenal, Milan, Schalke ve Lyon'dan biri çıkacak. Kanarya'nın eşleşebileceği bir diğer rakip ise Zenit. Rus ekibi, bugün 19.00'da 3. ön eleme turunda Nordsjaelland ile karşılaşacak. İlk maçı deplasmanda 1-0 kazanan Zenit, bu turun favorisi.

İLK MAÇLAR 20-21 AĞUSTOS'TA


9 Ağustos'ta 13.00'te Nyon'da çekilecek kurada F.Bahçe için en kolay rakip Lyon. Eski gücünden uzak olan Lyon, bu rakipler için de Kanarya'ya çıkabilecek dişine göre rakip olarak görünüyor. Play-Off'taki ilk maçlar 20-21 Ağustos. İkinci maçlar ise 27-28 Ağustos'ta.

AC MİLAN


ALLEGRİ yönetiminde Milan, geçen yıl İtalya Ligi'ni 3. bitirdi. Balotelli, Robinho, Boateng, El Shaarawy gibi etkili bir hücum hattına sahip olan Milan, çıkabilecek en zor rakip. Milan ile 2005-06 yılında Devler Ligi'nde karşılaşan Fener, rakibine 3-1, 4-0 yenildi.

SCHALKE 04


GEÇEN yıl G.Saray'ın Devler Ligi 2. Turu'nda elediği Schalke 04, genç ve dinamik bir takım olarak tanınıyor. F.Bahçe, Jens Keller yönetimindeki Schalke ile 2005-06'da Devler Ligi'nde karşılaştı. Kanarya, evinde 3-3 beraber kaldığı rakibine deplasmanda 2-0 yenildi.

ARSENAL

9 yıl önce lig şampiyonluğa ulaşan Arsenal, eski güzel günlerini arıyor. Podolski, Cazorla, Walcott gibi yıldızları olan Arsenal 4-3-3 sisteminde oynuyor. Arsenal, F.Bahçe ile 2008-09'da karşılaştı. İlk maç 0-0 bitti. Fener, evindeki mücadelede ise 5-2 yenildi.

ZENİT


RUS zenginlerinin desteği ile Avrupa'da boy göstermeye başlayan Zenit, kadrosuna kattığı yıldız transferleri ile gündemden düşmüyor. Luciano Spaletti yönetimindeki Zenit, geçen yıl Rus Ligi'ni 2. bitirdi. F.Bahçe, bu sezon Zenit'ten Bruno Alves'i aldı.

OLY. LYON


2002-08 yılları arasında 7 kez Fransa Lig şampiyonluğu kazanan Lyon, son dönemlerde büyük düşüş içinde. Kadrosundaki birçok yıldızı kaybeden Fransız ekibi, tecrübesiz bir kadroya sahip. Remi Garde yönetimindeki Lyon, 4-2-3-1 sisteminde sahaya çıkıyor.