Kocaeli Otomobil Sporları İle Şenlendi

2013 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 7. ayağı, hafta sonu 6 ayrı kategoride toplam 18 pilotun katılımı ile Kartepe’de düzenlendi.

Kısa adı KOSDER olan Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü tarafından Kartepe Belediyesi katkıları ile düzenlenen organizasyon, 6 kilometrelik asfalt zeminli parkurda iki çıkış üzerinden koşuldu.
Kategori 1 Peugeot 106 GTI ile geçtiğimiz yılın Tırmanma Kategori 1 Şampiyonu Ahmet Salih Kandemir’in birinciliği ile sonuçlanırken, İzmir’den Fiat Palio ile Yüksel Duvarcı ikinciliğin sahibi oldu. Kategori 2’de İzmirli pilot Egemen Çivicioğlu Peugeot 106 GTI ile kategorisinde günün en hızlı ismi olurken, Fiat Palio KitCar ile İstanbul’dan Ufuk Yavuz ikinciliği ve Peugeot 106 GTI ile kariyerinin ilk startını alan Eskişehir’den Rıdvan Dereli üçüncülüğü elde etti. Kategori 3’de yarışa Kocaeli’den Peugeot 206 RC ile katılan Tansel Karasu birinciliği elde ederken, hemşerisi Özer Doğançay Honda Civic Type-R ile ikinci sırada yer aldı. Kategori 4, Renault Clio R3 ile kısa bir aradan sonra parkurlara dönen Ali Gülan’ın liderliği ile sonlandı. Gülan aynı zamanda 03:03,12 ile günün en iyi zamanına da imza atarken, İzmirli Opel Corsa S1600 pilotu Ayhan Germirli ikinciliğin ve Pegasus Racing adına Fiat Punto S1600 ile yarışan Alkan Erden üçüncülüğün sahibi oldu. Kategori 5’de İzmirli Renault Clio Sport sürücüsü Erkan Yanıkoğlu, Antalyalı Subaru Impreza pilotu İbrahim Şendil’in önünde birinciliği kazanmayı başardı. Bu kategoride üçüncülüğü, yarışa Bursa’dan Opel Astra GSI ile katılan Ahmet Keskin elde etti. Kategori 6’da İzmirli Opel Corsa S1600 sürücüsü Kamil Karataş birinciliğe ulaşırken, iki Opel Astra GSI pilotundan Ankaralı Tansel Tunca ikinci, Bursalı Selçuk Yalçın da üçüncü oldular.

Organizasyon sonunda ödül töreni Kuzu Yaylası piknik alanında düzenlendi.

Dereceye giren pilotlara ödüllerini TOSFED Başkanı Metin Çeker, TOSFED Genel Sekreteri Mete Bayrakçı, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül ve organizasyon yetkilileri verildiler.

Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 8. ve son yarışı 17-18 Eylül tarihlerinde Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından Bolu Abant’ta organize edilecek.

Kaynak: İHA