Arsenal 1-2 Galatasaray

Emirates Cup'a katılan Galatasaray, dün 1-0 mağlup ettiği Porto maçının ardından bugün ise İngilizlerin efsane takımlarından birisi olan Arsenal'i 2-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Emirates Stadı'nda oynanan mücadeleden Galatasaray 2-1'lik galibiyetle sahadan ayrıldı. Arsenal'ın golünü 39. dakikada Theo Walcott kaydederken, Galatasaray'a kupayı ve galibiyeti getiren golleri 78. ve 88. dakikalarda Didier Drogba kaydetti.

Karşılaşmadan önemli dakikalar;

-GOOOLLLLL... Drogba... Drogba... Drogba... Galatasaray Drogba'nın muhteşem golüyle öne geçti 1-2
-GOOOLLLLL.... Drogba'nın penaltıdan kaydettiği golle Galatasaray eşitliği yakaladı. 1-1
-Galatasaray ikinci yarıya üç değişiklikle başladı. Hamit Altıntop, Johan Elmander ve Umut Bulut oyundan çıktı. Emre Çolak, Wesley Sneijder ve Didier Drogba oyuna girdi.
-İkinci yarı Arsenal'in vuruşu ile başladı
-Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Arsenal lehine sona erdi.
-GOL: 39. dakikada Walcott'un golüyle 1-0 öne geçti.
-Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Sakatlanan Engin Baytar, riske edilmemek için oyundan çıktı ve yerine Ceyhun Gülselam oyuna girdi.
-Mücadele Galatasaray'ın vuruşu le başladı.. Temsilcimize başarılar...

MAÇTAN NOTLAR

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Emirates Kupası'nın son maçında mücadele edecek Arsenal ve Galatasaray, 13 yıl aradan sonra ilk kez karşı karşıya geldi. İki takım en son 2000 yılında, o zamanki adıyla UEFA Kupası finalinde kozlarını paylaşmıştı. Normal süresi golsüz sona eren mücadelede, sarı-kırmızılı ekip, penaltı atışları sonrasında kupayı müzesine götüren taraf olmuştu. 13 yıl önce oynanan final maçında yine Fatih Terim Galatasaray, Fransız teknik adam Arsene Wenger de Arsenal'ı çalıştırıyordu. Sarı-kırmızılı ekibin UEFA Kupası'nı kazandığı maçta forma giyen kaleci Taffarel ile Ümit Davala ve Hasan Şaş, bugün teknik direktör Fatih Terim'in yardımcıları olarak yedek kulübesindeki yerlerini aldı.

Terim, jübilesinin 28. yıl dönümünde sahada

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, jübile yapmasının 28. yıl dönümünde Emirates Stadı'nda Arsenal karşısında galibiyet mücadelesi verdi. Sarı-kırmızı takımla bugüne kadar çok sayıda başarıya imza atan deneyimli teknik adam, 4 Ağustos 1985'de Trabzonspor ile oynanan jübile maçıyla aktif futbol hayatına nokta koymuştu. 1974-75 sezonunda Adana Demirspor'dan transfer edilen Terim, 11 yıl boyunca Galatasaray formasıyla mücadele etmişti.

Tribünler doldu

Arsenal ile Galatasaray arasında oynanan kupanın son maçında, dünkü Porto karşılaşmasının aksine 60 bin kişilik Emirates Stadı'nın tribünleri tamamen doldu. Galatasaray için ayrılan biletleri kısa sürede tüketen sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarını Arsenal karşısında yalnız bırakmadı. Karşılaşmayı ayrıca Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan ve diğer yöneticiler de protokol tribününden izledi.

Terim, ilk 11'de 7 yabancıya görev verdi

Teknik direktör Fatih Terim, Arsenal karşısında ilk 11'de 7 yabancı futbolcuyu sahaya sürdü. Deneyimli teknik adam, Londra temsilcisine karşı Muslera, Melo, Elmander, Riera, Chedjou, Eboue ve Amrabat'a ilk 11'de şans verdi. Dün oynanan Porto maçının aksine Drogba ve Sneijder yedek kulübesinde görev beklerken, Umut ve Elmander ileri uçta skor üretmeye çalıştı. Terim, sarı-kırmızı ekibin Malaga, Napoli ve Porto ile yaptığı hazırlık maçlarının üçünde de penaltı yaptıran Dany'i ilk 11'de düşünmedi. Teknik direktör Terim, dünkü basın toplantısında Kamerunlu futbolcunun Porto maçının devre arasında oyundan çıkmak istediğini ancak kendisinin buna izin vermediğini açıklamıştı. Porto maçında, 86. dakika Melo'nun yerine oyuna giren Semih Kaya, Terim tarafından Arsenal karşısında ilk 11'de görevlendirildi.

Eboue, ilk kez eski takımına karşı forma giydi

Galatasaray'ın 2011 yılında Arsenal'dan transfer ettiği Emmanuel Eboue, ilk kez eski takımına karşı forma giydi. Eboue, sahaya sarı-kırmızılı ekibin kaptanı olarak çıktı. 30 yaşındaki Fildişili savunma oyuncusu, 2005-2011 yıllarında Londra temsilcisinin başarısı için mücadele etmişti. Arsenal'da 132 maçta forma giyen Eboue, 5 kez fileleri havalandırmıştı.

Arsenal'ın korkulu rüyası Drogba

İngiltere Premier League'de, 2004-2012 yıllarında Chelsea forması giyen Didier Drogba, Arsenal maçlarında toplam 13 gol atarak takımının skor üretmesine önemli katkı sağladı. 35 yaşındaki futbolcu, Arsenal ile yaptıkları 14 maçın 10'unda sahadan galip ayrılırken, bu karşılaşmalarda 13 kez fileleri havalandırdı ve 3 kez de asist yaptı.