"otomobil Sporlarında Yeni Bir Dönem Başlatmak İstiyorum"

İSTANBUL - SERDAL KALAYCI - Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Metin Çeker, motor sporlarında yaşanan duraklama dönemini, başarılı planlamalar ve önleyici tedbirlerle aşıp yeni bir dönem başlatmak istediklerini söyledi.

TOSFED'in temmuz ayında yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında başkanlığa seçilen Çeker, yaklaşık 2 aylık başkanlık sürecini ve gelecekle ilgili hedeflerini AA muhabirine değerlendirdi.

Otomobil sporlarına çeşitli alanlarda uzun yıllar yaptığı hizmetlerden sonra, başkanlığa seçilmesinin ardından camiadan aldığı tepkilerin çok güzel olduğunu dile getiren Çeker, şunları kaydetti:

"Medya ile daha çok yakınlaşıp, geriden gelen küskünlükleri kaldırmak istiyorum. Yeni bir dönem başlatıp, bu işe otomotiv sektörünü de çekmek istiyorum. Motor sporlarının ana kaynağı ve ilgilenmesi gerekenleri bu işin içine çekmek önemli. Markalar için, hem 'AR-GE' çalışması hem tanıtım hem de ürün sergileme açısından son derece önemli. Bunu hissettirip, otomotiv sektörünü daha aktif halde kullanarak, sporumuzu geliştirmeye ve büyütmeye çalışıyoruz."

Çeker, diğer branşlara göre biraz geride kalmış gibi görünen Türkiye Pist Şampiyonası'nı bu dönemde geliştirip ön plana çıkarmak istediklerini belirtti.

-"Duraklama, dönem dönem dünyada da yaşanıyor"

Türkiye'de motor sporlarının üst seviyelere çıkıp sonra bir duraklama ve düşüş dönemi yaşandığını anlatan Metin Çeker, yaşanan bu dönemi, güzel planlamalar ve projelerle sonlandırmak istediklerini ifade etti.

Federasyon başkanı Çeker, "Duraklama ve düşüş dönemleri dönem dönem dünyada da yaşanıyor. Şu an Dünya Ralli Şampiyonası bile kayıpta. Bu dönemi güzel planlamalar ve önleyici tedbirlerle aşıp, tecrübelerimize dayanarak canlandırmaya bakacağız. Elimizde sihirli değnek yok, bir günde olacak iş değil. Ancak 2014'te bu işin yarısına gelmiş oluruz" şeklinde konuştu.

Yarın başlayacak Türkiye Pist Şampiyonası'nda sezonun 4. ayak yarışıyla, İntercity İstanbul Park'ın yeniden otomobil sporlarıyla buluşmasının çok önemli olduğunu dile getiren Çeker, "Motosiklet yarışları pistte devam ediyor. Superbike gelecek. Bizim pist şampiyonalarımızın iki yarışı yapılacak. 2015'te özel marka kupaları devreye girecek. Bir pilot okulu devreye giriyor. Böylece iş kaynağından genişlemiş olacak" şeklinde ifadeler kullandı.

-"F1, devletin de el atması gereken bir olay"

Formula 1 yarışlarının bir ayağının yeniden İntercity İstanbul Park'ta yapılma olasılığını da değerlendiren Çeker, bu konunun sadece sportif düşünülemeyeceğini, devletin de desteklemesi gereken bir olay olduğunu kaydetti.

İntercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak'ın bu konuda kişisel çabalarının bulunduğunu aktaran Çeker, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"F1, biraz devletin de el atması gereken, desteklemesi gereken bir olay. Biz sportif tarafını her zaman becerdik, yine yaparız. Vural Ak'ın kişisel çabaları var. Hatta belli rakamları üstlenerek bu işin içine girme teklifi oldu. Seneye inşallah devlete de iyi anlatılır, bu şekilde gelir. Buna sadece sportif olarak bakmayalım, ülkenin tanıtımı da var. F1'in Türkiye'de sportif direktörlüğünü yapmış bir insan olarak, tekrar gelmesini istiyorum."

Kaynak: AA