Acıbadem Voleybol Ligleri Kuraları Çekildi

ANKARA - Voleybolda 2013-14 sezonu Acıbadem Kadınlar ve Erkekler Voleybol Ligi fikstürü belli oldu.

Beştepe'deki Türkiye Voleybol Federasyonu Volley Otel'de yapılan kura çekimine, TVF Başkanı Özkan Mutlugil, TVF Başkan Vekilleri Akif Üstündağ ve Mustafa Ekşi, TVF Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Göksu ve TVF Danışma Kurulu Üyesi Recep Nurtanış ve kulüplerin temsilcileri katıldı.

Kura çekiminde konuşan Mutlugil, 2013-2014 sezonu için tüm takımlara başarı dileğinde bulunurken, bu sezon ligden düşme statüsünde 4'lü baraj sistemine geçileceğini duyurdu.

-Statü-

Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi maçlarının 1. devresi, 19 Ekim-14 Aralık'ta, 2. devresi ise 12 Ocak-23 Mart 2014'te tamamlanacak.

Acıbadem Kadınlar Voleybol Ligi maçlarının 1. devresi 20 Ekim-15 Aralık'ta 2. devresi ise 11 Ocak-22 Mart 2014'te oynanacak.

Kadınlar ve erkeklerde baraj etabı mart ve nisanda, play-off ise nisanda oynanacak.

Voleybol Ligleri'nde 1. etap müsabakaları sonunda ilk 8 sırayı alan takımlar, play-off etabını oynamaya hak kazanacak. Play-off 1. tur müsabakalarında takımlar,, ve şeklinde eşleşerek, eleme usulüne göre karşılaşacak. Elenen takım, 1. etaptaki yerine dönecek, play-off sonucunda lig şampiyonu ve lig ikincisi belirlenecek.

1. etap müsabakaları sonunda 9'uncu,10'uncu, 11'inci ve 12'nci sırayı alan takımlar, ilk etaptaki puanlarını baraj etabına taşıyacak. 4 takım federasyon tarafından belirlenen iki ilde, üçer günlük "lig usulü 2 devreli turnuva" maçları oynayacak. 1.etapta alınan puanlar ile iki turnuvadaki alınan puanların toplamı sonucunda son iki sırayı alan takımlar 2. lige düşecek.

Play-off etabı sonunda lig şampiyonu olan takım, Türkiye'yi Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, lig sıralamasındaki diğer takımlarda sıra ile Avrupa kupalarında temsil edecek.

Acıbadem Voleybol Ligi'nde erkekler ve kadınlarda ilk haftanın programı şöyle oluştu:

Kadınlar:

Beşiktaş-Eczacıbaşı VitrA

Bursa Büyükşehir Bld.-Sarıyer Bld.

Ereğli Bld.-Fenerbahçe

İlbank-Halkbank

Bakırköy Bld. Yeşilyurt-Galatasaray Daikin

VakıfBank-Çanakkale Bld.

Erkekler:

Arkas Spor-Torul Gençlik

Halkbank-Konak Bld.

Galatasaray-Ziraat Bankası

Çankaya Bld. Anka-İstanbul B.şehir Bld.

M. Milli Piyango-İnegöl Bld.

Belediye Plevne-Fenerbahçe Grundig

Kaynak: AA