Voleybolda Fikstür Çekimi

ANKARA - İkinci ve Üçüncü Voleybol Ligleri'nde 2103-2014 sezonu kura çekimi yapıldı.

Beştepe'deki Türkiye Voleybol Federasyonu Volley Otel'de yapılan kura çekimine TVF Başkanı Özkan Mutlugil, Başkan Vekili Mehmet Akif Üstündağ ve kulüp temsilcileri katıldı.

TVF Başkanı Özkan Mutlugil, kura çekimi öncesi kulüp temsilcilerinde gelen "3. Lig'de düşmeyi kaldıramaz mıyız" sorusuna, "Rekabet, ödül ve ceza branşımızın olmazsa olmazlarıdır. Düşmenin kaldırılması demek yarışmanın, rekabetin ortadan kalkması demektir. Biz rekabet ortamı yüksek ligler oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yıl uygulanacak çift lisansta 2. ve 3. liglerin arasındaki farkı azaltmaya, 3. ligi de 2. ligin seviyesine getirmeye çalışıyoruz. Çift lisans uygulaması ile 2. ligde forma giyen ama çoğunlukla yedek kalan oyuncular, aynı zamanda üçüncü ligdeki bir takımda da oynayabilecek. Böylece sezonu boş geçirmemiş olacak" şeklinde cevapladı.

Milli takımlarda görev yapan antrenör, masör, teknik ekip ve fizyoterapistlerin, tüm lig takımlarının hizmetine amade olduğunu kaydeden Mutlugil, "Buradan antrenörlerinize sesleniyorum. İstedikleri zaman her konuda milli takımlardaki görevlileri arayabilir, ziyaret edebilirler. Federasyon tarafından verilen tüm seminelrele katılsınlar ve yeni gelişmelerden haberdar olsunlar. İsterlerse milli takımlarda stajyer olarak görev de alabilirler" ifadelerini kullandı.

TVF Başkan Vekili Mehmet Akif Üstündağ ise takımların maçlarına kendi illerinden hakem atanması halinde sıkıntı yaşandığının dile getirilmesi üzerine şunları söyledi:

"Ben hakemlerin kendi illerinin takımlarına iltimas geçmeleri gibi bir durumun söz konusu olduğunu düşünmüyorum, düşünmek istemiyorum. Fakat böyle bir durum varsa bile bunu hep birlikte ortadan kaldırabiliriz. Belgeli olan her şikayetinizi bize ulaştırın. Kendi takımını kayıranların bu tutumları yanına kalmaz ancak hakemleri farklı ilden atama gibi bir yönteme gitmemiz mümkün değil. Bu bize maddi anlamda ciddi sıkıntı yaratır. Bu tür insanlar varsa onları aramızda görmek istemiyoruz. Bunu elbirliği ile çözümle kavuşturabiliriz."

Bayanlarda iki grupta 23, erkeklerde ise iki grupta 24 takımın yer aldığı İkinci Lig'de iki devreli deplasmanlı lig usulüne göre maç yapacak. Gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar yarı final grubuna yükselecek, son iki sırayı alanlar ise bir alt lige düşecek.

Bayanlar ve erkekler ikinci liginde ilk devre 19 Ekim-28 Aralık, ikinci devre 11 Ocak 2014-22 Mart 2014, finaller ise gelecek yılın nisan ayında oynanacak.

Bayanlarda 4 grupta 45, erkeklerde 4 grupta 38 takımın yer aldığı Üçüncü Lig'de de takımlar iki devreli deplasmanlı lig usulüne göre karşılaşacak. Müsabakalar sonunda gruplarında ilk iki sırayı alan 8'er takım finale yükselecek. Bayanlarda 12 takımlı gruplarda son iki, diğer gruplarda ise son sırayı alan takımlar, erkeklerde de 10 takımlı gruptan son, diğer gruplarda ise son sırayı alan takımlar mahalli lige düşecek.

Erkekler Üçüncü Ligi'nde 1. devre 27 Ekim-22 Aralık, 2. devre 12 Ocak 2014-16 Mart 2014, finaller ise gelecek yılın mart ve nisan aylarında oynanacak.

Bayanlar Üçüncü Ligi'nde 1. devre 27 Ekim-29 Aralık, 2. devre 12 Ocak 2014-23 Mart 2014, finaller de gelecek yıl mart ve nisan aylarında yapılacak.

Kaynak: AA