Fıfa Ceza Yağdırdı

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği , yürüttüğü şike soruşturması kapsamında, Estonya ve Tunuslu futbolcular ile Lübnan ve Ermenistanlı hakemlere müsabakalardan men cezaları verdi.

FIFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, kişilere verilen men cezalarının bağlı federasyonlar tarafından yerel kapsamda daha önce uygulamaya sokulduğu ve geçerliliğinin küresel düzeye çıkarıldığı ifade edildi.

Bu kapsamda, Avrupa Ligi'nde temmuz ayında Inter Turku ile Vikingur arasında oynanan maçın sonucunu değiştirmeye yönelik eylemleri tespit edilen Ermeni hakem Andranik Arsenyan ve yardımcısı Hovhannes Avagyan'a geçen hafta UEFA tarafından verilen men cezası, FIFA tarafından da onanarak ömür boyu mene çevrildi. Hakemler, Ermenistan Futbol Federesyonu'nun düzenlediği duruşmada, Vikingur'un 1-0 kazandığı maçta skora etki edecek yönde şike yaptıklarını kabul etmişti.

FIFA, nisanda oynanan AFC Kupası maçında şike yaptığı iddiasıyla soruşturması konfederasyon tarafından süren Lübnanlı hakem Ali Sabbagh'ın lisansının, soruşturma sonlanana dek geçici olarak iptal edildiğini duyurdu.

Aynı şekilde, şike soruşturması ülkesindeki federasyon tarafından devam eden Tunuslu oyuncular Marouane Troudi ve Mahmoud Dridi ile yetkili Amir Jaziri'nin lisansı da soruşturma sonlanana dek geçici olarak iptal edildi.

Estonya Futbol Federasyonu tarafından şike yaptığı gerekçesiyle ömür boyu men edilen Estonyalı oyuncu Elvis Liivamagi'nin cezası, FIFA tarafından da onanarak, küresel düzeyde mene çıkarıldı.

Kaynak: AA