Yozgat Amatör Kulüpleri Sorgun’da Toplandı

Yozgat’a bulunan amatör futbol kulüpleri Sorgun'da toplandı.

Sorgun Büyük Termal Otel'de gerçekleşen programa Sorgun İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Belediye Başkanvekili Memiş Yakın, Çayıralan Belediye Başkanı Çakmak Çetin, Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hakan Bektaş, Futbol İl Temsilcisi Şeref İbiş, İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, Amatör Küme takım yöneticileri ve teknik heyetleri katıldı.

Programda konuşan Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hakan Bektaş, Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun tek ideali ve hedefi kaynaştırmak olduğunu belirterek, “Beraber olmak, hep birlikte ortak kararlar vermek ve en önemlisi sporun sadece müsabakalardaki sonuçları değil sonrasında kucaklaşan birbirlerini bağrına basan tarafını el üzerinde tutan anlayışta olmaktır. Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak çalışmaya, hizmet etmeye, çocuklarımız ve gençlerimize en iyi hizmeti sunmak gayretindeyiz. Göreve geldiğimiz günden buyana Yozgat Amatör Spor faaliyetlerinde hep bir tane fazla tuğla koymanın gayreti içerisinde olduk. Yaptığımız çalışmalarda her zaman bizim yanımızda olan kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza kurum müdürlerimize, teşekkür ediyorum” dedi.

Sorgun İlçe Kaymakamı Levent Kılıç ise, Yozgat’ta yeteri kadar amatör lisanslı oyuncu sayısının olmadığını belirterek ,“Yimpaş Yozgatspor dışında bir üst liglerde ikinci bir profesyonel takımımız bulunmuyor. Alternatif olarak şuanda BAL Liginde mücadele eden tek takımımız Sorgun Belediyespor bulunuyor. Bu anlamda Yozgat’ta lisanslı amatör oyuncu sayısının artırılması, gençlerimizi spora biraz daha yönelmelerini sağlamalıyız” diye konuştu.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ise, böyle bir organizasyonda bulunmaktan çok mutlu olduğunu sporun ve sporcunun her zaman yanında olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından katılımcılara plaket verildi.

Kaynak: İHA