Arsenal 2-0 Fenerbahçe

Fenerbahçe, 3-0'ın rövanşında Arsenal'e İngiltere'de de boyun eğdi ve Devler Ligi'ne veda etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-off Turu rövanşında Fenerbahçe, İstanbul'da 3-0 yenildiği Arsenal'e deplasmanda da 2-0 yenildi. Sarı-lacivertliler bu skorla Şampiyonlar Ligi'ne veda ederken, CAS'tan olumsuz bir karar çıkmaması durumunda yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.  Emirates Stadyumu'ndaki karşılaşmanın ilk yarısını Ramsey'in golüyle 1-0 önde kapatan Arsenal, ikinci yarıda da etkili oyununu sürdürdü. 72. dakikada yine sahneye çıkan Ramsey, şık bir golle skoru 2-0'a getirdi. Karşılaşmada başka gol olmayınca Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Arsenal ise Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kaldı.

Maçtan Dakikalar...

M.S. Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.
90' Sağ kanattan gelişen Arsenal atağında Miyaichi'nin kale sahasına ortasına Jenkinson, sert vurdu ama Volkan topu kurtarmayı başardı.
90' Gelişen atağımızda ceza alanına yakın bir noktada topla buluşan Alper'in şutu üstten dışarıya gitti.
90' Mücadelenin İspanyol hakemi karşılaşmanın sonuna 3 dakika ilave etti.
89' Gelişen Arsenal atağında ceza yayında topla buluşan Jack Wilshere'in şutu kalecimiz Volkan'da kaldı.
88' Son dakikalarda tempo iyice düşmüş durumda. Normal sürede son 2 dakikanın içindeyiz.
87' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Jack Wilshere'e faul yapan Gökhan Gönül sarı kart gördü.
86' Arsenal, ceza alanımıza çok yakın bir noktadan kaleyi karşıdan gören bölgeden serbest vuruş kullandı. Cazorla topu doğrudan kaleye gönderdi ama top barajdan döndü.
85' Sağ kanattan gelişen Arsenal atağında Miyaichi, ceza alanına ortasını yaptı ama savunmamız topu karşıladı.
84' Her iki takım da tüm değişiklik haklarını kullandı. Karşılaşmada artık 6 dakikaya giriyoruz.
83' Fenerbahçe'de oyuncu değişikliği. Moussa Sow oyundan çıkarken Mehmet Topuz oyuna girdi.
81' Gelişen atağımızda ceza alanı dışında topla buluşan Sow, kaleye sert bir şut çekti ama top yandan dışarıya gitti.
80' Fenerbahçe son dakikalarda en azından bir gol bulabilme umuduyla ataklarını devam ettiriyor.
79' Sol kanattan gelişen Arsenal atağında Jack Wilshere, Selçuk'tan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
78' Gelişen Arsenal atağında Ramsey'in attığı pasa eliyle müdahale eden Meireles sarı kart gördü.
77' Fenerbahçe, Arsenal ceza alanına yakın bir noktadan hafif sol çaprazdan serbest vuruş kullandı. Alves, topu doğrudan kaleye gönderdi ama top kaleci Szczesny'de kaldı.
76' Cazorla, Selçuk'ta kaptığı topla beraber hızla kalemize doğru hareketlendi ve pasını Sanogo'ya verdi. Sanogo'nun ceza alanı dışından plase vuruşu üstten dışarıya gitti.
75' Sol kanattan gelişen atağımızda Alper, sol kanattan taşıdığı topu ceza yayı yakınlarındaki Selçuk'a verdi ama Selçuk topu kaptırdı.
74' Arsenal'de oyuncu değişikliği. Theo Walcott oyundan çıkarken Ryo Miyaichi oyuna girdi.
73' Fenerbahçe atağında sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada Webo, kafa vuruşunu yaptı ama top üstten dışarıya gitti.
72' GOL! Ramsey
70' Bu arada Arsenal'de Aaron Ramsey, ayakkabılarını değiştirmek için oyun alanının kenarına çıkmıştı ve hakemden izin almadan oyun alanına döndüğü için sarı kart gördü.
69' Santi Cazorla bu kez sağ kanattan çok etkili geldi ve Fenerbahçeli oyunculardan bir bir sıyrılıp ceza alanına pası attı ama top doğrudan dışarıya gitti.
68' Arsenal, Fenerbahçe ceza alanına çok yakın bir noktadan sol çaprazdan tehlikeli bir yerden serbest vuruş kullandı. Walcott topu doğrudan kaleye gönderdi ve top direkten döndü.
67' Fenerbahçe'de bir oyuncu değişikliği daha. Cristian Baroni oyundan çıktı ve yerine Alper Potuk oyuna girdi.
66' Fenerbahçe'de oyuncu değişikliği. Dirk Kuyt oyundan çıktı ve yerine Pierre Webo oyuna girdi.
65' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına gelen topa Gibbs kafayı vurdu ama top üstten dışarıya gitti.
64' Yine sol kanattan etkili gelişen Arsenal atağında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Cazorla çok sert bir şut çekti ama Volkan, parmaklarının ucuyla topu kornere gönderdi.
63' Sol kanattan etkili gelişen Arsenal atağında Cazorla topla beraber ceza alanına girdi ve pasını yerden gönderdi ama son anda Egemen araya girdi ve topu taca gönderdi.
62' Gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanı dışında topla buluşan Moussa Sow, kaleye sert bir şut gönderdi ama top üstten dışarıya çıktı.
61' Sağ kanattan kullandığımız serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.
60' Arsenal'de oyuncu değişikliği. Olivier Giroud oyundan çıktı ve yerine Yaya Sanogo oyuna girdi.
59' Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Bu arada Bruno Alves yeniden oyunda.
58' Sol kanatta topla buluşan Sow, iki rakibinden zor da olsa sıyrılarak pasını Meireles'e verdi ama Meireles'in yeniden sol kanada gönderdiği topa kimse hareketlenmedi.
57' Bu arada Fenerbahçe yarı alanında rakibiyle ikili mücadeleye giren Bruno Alves'in kaşı açıldı ve şu an oyun alanının kenarında tedavisi yapılıyor.
55' Arsenal savunmasının arkasına koşu yapan Emenike, kaleci Szczesny'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve maçın hakemi Emenike'nin kendini yere attığı gerekçesiyle sarı kart verdi.
54' Bir başka gelişen atağımızda sağ kanatta Gökhan ceza ortasına güzel bir orta yaptı ve Egemen'in kafa vuruşunda top direğe vurdu ama pozisyon için ofsayt bayrağı da kalktı.
53' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına gelen topu savunma uzaklaştırdı.
52' Gelişen atağımızda sol kanatta topla buluşan Caner, ceza alanına ortasını yaptı ve gelen topa Cristian kafa vuruşu yaptı ve savunmaya çarpan top kornere gitti.
51' Fenerbahçe savunmasında topla buluşan Alves, Emenike'ye uzun bir top gönderdi ama Emenike o topa hareketlenmedi.
50' Arsenal'de sakatlanan Lukas Podolski'nin yerine Kieran Gibbs oyuna girdi.
49' Sağ kanattan gelişen Arsenal atağında ceza alanına gelen topa Ramsey, topuğuyla vurmak istedi ama savunmamız topu kornere gönderdi.
48' Arsenal'in az önce kazandığı köşe vuruşundan önceki pozisyonda bir sakatlık geçiren Podolski oyuna devam edemeyecek gibi görünüyor.
47' Arsenal, atak yönüne göre sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Cazorla'nın kullandığı köşe vuruşunda ceza alanına gelen topu savunmamız uzaklaştırdı.
46' Karşılaşmada ikinci yarı Arsenalli oyuncuların vuruşuyla başladı.
D.A. İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.
45' Sol kanattan gelişen Arsenal atağında yerden ceza alanına atılan sert topa Giroud dokundu ama top yandan dışarıya gitti.
44' İlk yarının son anlarında tempo biraz düşmüş durumda.
42' Arsenal'de orta alanda topla buluşan Jack Wilshere, sağ kanattan ceza alanına koşu yapan Walcott'a ara pasını gönderdi ama kalesini zamanında terk eden Volkan, topu kontrol etti.
41' Temsilcimiz bu dakikalarda oldukça etkili. Bir başka atakta ceza alanı dışında topla buluşan Caner'in kaleye sert şutu üstten dışarıya gitti.
40' Etkili gelişen Fenerbahçe atağında Kuyt, pasını sol kanattan ileriye hareketlenen Emenike'ye verdi. Emenike, rakibinden sıyrıldı ve ceza alanına girip sol çaprazdan şutunu çekti ve kaleci Szczesny'nin müdahalesiyle birlikte top direkten döndü.
39' Atak yönüne göre sol kanattan kullanılan köşe vuruşu sonrasında ceza alanı içinde tam bir karambol oluştu ve Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırdı.
38' Sol kanattan etkili gelişen Arsenal atağında Cazorla topla beraber ceza alanına girdi ve sol çaprazdan vuruşunu araya giren Alves kornere gönderdi.
37' Bu dakika itibariyle topla oynama oranlarında Arsenal'in Fenerbahçe'ye göre %54'e %46 üstünlüğü bulunuyor.
36' Kullanılan serbest vuruşu Bruno Alves kullandı ve doğrudan kaleye gönderdiği top sol direği yalayıp dışarıya gitti.
35' Per Mertesacker, bu pozisyonun ardından sarı kart gördü.
34' Etkili gelişen atağımızda kısa paslaşmalar sonucu Arsenal ceza alanının ön bölümünde Sow, Mertesacker'den sıyrılamadı ve yerde kaldı. Tehlikeli bir yerden serbest vuruş kullanacağız.
33' Arsenal savunmasının sağ kanadından Fenerbahçe savunmasının arkasına uzun bir top gönderildi. Gelen topu Egemen, kafasıyla Volkan'a kazandırdı.
32' Etkili bir Arsenal atağında Ramsey, ceza alanı ön çizgisi yanlarından pasını sol çaprazdan ceza alanına giren Giroud'ya verdi. Giroud'nun çaprazdan vuruşunu açıyı daraltan Volkan kurtardı.
31' Kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına gelen topa kaleci Szczesny'yle beraber Emenike hareketlendi ama Emenike faul yaptı.
30' Sol kanattan gelişen atağımızda Meireles, atağın yönünü sağ kanada çevirdi ve Kuyt topla buluştu. Kuyt'ın ortasını savunma kornere gönderdi.
29' Egemen Korkmaz, bu faulden sonra karşılaşmanın ilk sarı kartını gördü.
28' Arsenal'de Theo Walcott, sağ kanattan aldığı topla iç bölgeye hızla hareketlendi ama Egemen, Walcott'a faulle durdurdu.
27' Karşılaşmanın uzama ihtimali kalmadı. Fenerbahçe'nin turu geçebilmesi için gol yemeden 4 gol bulması gerekiyor.
26' Sarı lacivertli ekibimiz sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortaya Bruno Alves yükseldi ama kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti.
25' Lukas Podolski'nin ceza alanına taşıdığı topa penaltı noktası üstünde Walcott, savunma arasından pasını boş durumdaki Ramsey'ye verdi ve Ramsey topu ağlara gönderdi.
25' GOL! Ramsey
24' Etkili paslarla Fenerbahçe yarı alanına gelen Arsenal'de sağ kanatta topla buluşan Carl Jenkinson'ın ortasında Volkan topu uzaklaştırdı.
23' Arsenal yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Emenike, Sagna'ya faul yaptı.
22' Sol kanattan hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Caner, ceza alanına sert bir orta yaptı savunmada Sagna, topu karşıladı ve ceza alanı dışından Selçuk'un sert şutu yandan dışarıya gitti. Etkili bir ataktı.
21' Kullanılan serbest vuruşta Walcott, ortasını yaptı ama baraja çarpan topu savunmamız uzaklaştırdı.
20' Gelişen Arsenal atağında hafif sol çaprazdan ceza alanına hareketlenen Podolski yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
19' Yine sağ kanattan gelişen atağımızda Gökhan Gönül, kale sahasına ortasını yaptı ama top yine kaleci Szczesny'de kaldı.
18' Orta alanda topu alan Cristian, Ramsey'den sıyrılıp hızla rakip kaleye gitmek istedi ama Ramsey faul yaptı.
17' Hızlı gelişen Arsenal atağında Jack Wilshere, topla beraber Fenerbahçe ceza alanına hareketlendi ve pasını sağ çaprazda bulunan Giroud'ya verdi. Giroud'un plase vuruşu yandan dışarıya çıktı.
16' Bu dakikayı Fenerbahçeli oyuncuların kendi aralarında paslaşmalarıyla geride bıraktık.
15' Bu kez gelişen Arsenal atağında Ramsey pasını sol çaprazdaki Podolski'ye verdi ama Podolski topu ayağından açınca Volkan topun sahibi oldu.
14' Bir başka atağımızda sağ kanatta topla buluşan Gökhan, sol çizgi yakınlarından ceza alanına ortasını yaptı ama kaleci Szczesny için kolay bir top oldu.
13' Bu pozisyonlar Fenerbahçeli oyuncuların kendilerine olan güvenini arttıracaktır. Atılacak bir gol umutlanmamıza yol açacak.
12' Çok etkili bir atak geliştirdik. Ceza alanı içinde topla buluşan Sow, rakiplerinin baskısı altında kaleye vuruşunu yaptı ama top savunmadan döndü. Ardından sol çapraza açılan topa Meireleas, vuruşunu yaptı ama Sagna'ya çarpan topu kaleci Szczensy güçlükle kurtardı.
10' İlk 10 dakika itibariyle Fenerbahçe ilk maçtaki etkisiz görüntüsünden oldukça uzak ve rakip yarı alana daha iyi bir şekilde geçiyor.
9' Temsilcimiz Fenerbahçe özellikle sağ kanadı çok etkili kullanıyor. Bu etkili futbolu bir golle süslemeliyiz.
8' Etkili gelişen Fenerbahçe atağında Emenike sağ kanattan ileriye hareketlendi ve pasını Gökhan'a verdi. Gökhan'ın ceza alanına ortasını savunma uzaklaştırdı.
7' Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül, ceza alanına ortasını yaptı ama top kaleci Szczesny'de kaldı.
6' Orta alanda Ramsey, ileriye hareketlenen Walcott'a uzun bir pas attı ama ofsayt bayrağı kalktı.
5' Bu dakikada Arsenal kısa paslar yaparak bir atak organize etmeye çalışıyor ama Fenerbahçeli oyuncular rakibine boş alan bırakmıyor.
4' Fenerbahçe karşılaşmaya oldukça baskılı başladı.
3' Aynı noktadan bir kez daha kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu ceza alanının dışına gönderdi ve Meireles, topu kontrol edip kaleye şutunu çekti ama top kaleci Szczesny'de kaldı.
2' Sarı lacivertli temsilcimiz sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortayı Arsenal savunması bir kez daha kornere gönderdi.
1' Karşılaşma temsilcimiz Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başladı. Sarı lacivertli ekibimize sonsuz başarılar.

Arsenal'e karşı galibiyeti yok

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında İngiliz takımlarıyla toplam 16 kez karşılaşırken sadece 4 galibiyet aldı. 9 kez sahadan yenilgiyle ayrılan sarı-lacivertli takım, 3 maçta ise eşitliği bozamadı.

Arsenal'le 6. kez karşılaşacak olan Fenerbahçe, kırmızı-beyazlı rakibini hiç yenemedi. Sarı-lacivertli ekip geride kalan 5 maçta 3 yenilgi, 2 beraberlik aldı.

İLK 11'LER;

Arsenal:
Szczesny, Jenkinson, Sagna, Mertesacker, Monreal, Ramsey Wilshere, Walcott, Cazorla, Podolski, Giroud.

Fenerbahçe:
Volkan, Gökhan, B.Alves, Egemen, Caner, Selçuk, Meireles, Cristian, Kuyt, Emenike, Sow.