Siirtli Atletler Olimpiyat Şampiyonu İle İdmana Çıktı

Siirt’ten Kayseri’ye giden küçük atletler, kamp yaptıkları Kadir Has Atletizm Tesisleri'nde Türkiye ve olimpiyatlarda derece yapan milli atletlerle idman yaparak tecrübe kazandı.

Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan atletimiz takımı, 8 kişilik öğrenciyle Kayseri’de kampa girdi. Takım antrenörü Aslan Çakmak, daha önce Siirt dışına çıkmayan 8 öğrenciyi Kayseri’ye bir haftalığına kampa götürdüklerini söyledi.

Kadir Has Atletizm Spor Tesisleri'nde idman yaptırılan öğrenciler, daha önce sadece televizyonlarda gördükleri Olimpiyat ikincisi Gamze Bulut, Elif Karabut, Cihat Ulus, Türkiye rekortmeni Süleyman Bekmezci ve diğer milli atletlerle beraber antrenmana çıkma imkanı buldu

Aslan Çakmak, bu tür etkinliklerin çocuklara başarıya dönük birer teşvik olduğunu kaydederek, "8 gün boyunca kendi imkanlarımızla bu çocukları kampa dahil ettik. Milli takım düzeyindeki atletlerle çalışma imkanı bulup pratik bilgilere öğrenen Siirtli çocuklar daha azimli ve kararlı antrenman yaptıklarını tespit ettim. Atletizm Milli Takım Antrenörü Süleyman Altınoluk, başarıya nasıl ulaşılması gerektiği ile ilgili çocuklara anlatımlı bilgiler verdi, başarının azim ve kararlılıkla elde edilebileceği anlatıldı. Gayet güzel bir kamp evresi geçiren çocuklarda istek ve başarı arzusu arttı" dedi.

Siirt’ten il dışına ilk kez gittiğini belirten atlet Şirin Timurtaş ise, "Orada gördüğüm manzarayı daha önce televizyonda görebiliyordum. Atletizmde en büyük idolüm olan olimpiyat şampiyonu Gamze Bulut ile tanıştım. Birlikte antrenman yaptık bu bana çok şey verdi. Artık ben de Türkiye’nin en büyük atleti olmak için koşacağım. Bize bu imkanı sağlayan Aslan hocamıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu

20 Ağustos’ta başlayan kampın yarın itibariyle sona ereceği belirtildi.

Kaynak: İHA