Ab Gençlik Programları

EDİRNE - AB gençlik programları kapsamında Madrid'e giden Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği üyesi gençler Edirne'ye döndü.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, Adefis Uluslararası Gençlik Derneği ve EDOSK ortaklığında Madrid'te "Eşitlik ve Dostluk İçinde Buluşan Avrupalı Gençler" projesinin hayata geçirildiği belirtildi.

Projenin ardından EDOKS'lu 6 gencin Edirne'ye döndüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Romanya ve İtalya'nın katılımıyla toplamda 6 ülkeden 30 genç, tüm dünyanın ve özellikle Avrupa'nın sosyo kültürel sorunlarına değindi. 15 Ağustos sabahı Edirne'den, Madrid'e yola çıkan EDOSK gençleri, gençlik lideri Ali Başaran ve katılımcılar Simge Tunç, Haşim Bacızade, Nesli Egecan Başaran ve Büşra Şahin ile ülkemizi en iyi şekilde temsil etti."

Açıklamada, gençlerin proje kapsamında İspanya'da yaşayan göçmenlerle buluştuğu, göç etme nedenlerini öğrendiği aktarıldı.

İnsanlarla konuşup genel olarak sorunlarını öğrenen ve çözüm arayan gençlerin ayrıca ülkelerindeki sorunları, başkalarının ön yargılarını öğrenip çözüm niteliğinde düşünceler öne sürdüğü kaydedildi.

Kaynak: AA