Güreş Açıklaması

ÇORUM - Çorum Belediyesi'nce 5'incisi düzenlenen Geleneksel Yağlı Güreşleri'nde Murat Gençtürk, başpehlivan oldu.

Nazmi Avluca Spor Tesisleri'nde düzenlenen etkinlik, Çorum Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisiyle başladı.

Daha sonra 1980-1990 yılları arasında Kırkpınar'da altın kemer alan bazı başpehlivanlar kispet giyerek er meydanında peşrev çekti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, burada yaptığı konuşmada, belediye olarak sporun her alanına destek verdiklerini ancak sayısız pehlivanın yetiştiği güreş branşına ayrı bir önem verdiklerini söyledi.

Güreş alanında yaptıkları çalışmaları çok önemsediklerini belirten Külcü, şöyle devam etti:

"Bu bölge, Çorum'uyla Amasya'sıyla yiğidin harman olduğu yerdir. Tevfik Kış'lar, Mahmut Atalay'lar bu bölgeden çıkmıştır. Bu nedenle biz bu çalışmaları çok önemsiyoruz. Onlar geçmişte yüreklerini ortaya koydular şimdi de biz yüreklerimizi ortaya koyuyoruz. İnşallah ata sporumuz güreşi bizden sonraki nesle en güzel şekilde aktaracağız. Bu bizim üzerimizde bir borçtur."

Konuşmaların ardından 14 ayrı kategoride er meydanına çıkan 354 sporcu rakipleriyle mücadele etti. Çeşitli illerden gelen 38 başpehlivanın mücadele ettiği final güreşinde, rakibi Ünal Karaman'ı mağlup eden Murat Gençtürk, başpehlivan oldu.

Müsabakalar sonunda dereceye giren güreşçilere çeşitli ödüller verildi.

Başpehlivanlık güreşinde dereceye giren Gençtürk, Karaman ve Recep Kara'nın ödüllerini Vali Sabri Başköy ile Başkan Külcü verdi.

Kaynak: AA