Dünya İkincisi Milli Sporcu Maddi Destek Bekliyor

Dünya Sualtı Olimpiyatları'nda apnea dalında dünya ikincisi olan Milli Sporcu Derya Can, bu kez dünya rekoru kırmak için kolları sıvadı.

Rusya’nın Kazan şehrinde 2-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen serbest dalış şampiyonasında dünya ikincisi olan Derya Can, Antalya’nın Kaş ilçesinde kendi imkanları ile sualtı dalışları yaparak dünya rekoru kırmaya hazırlanıyor. 17-19 Ekim tarihlerinde iki dünya rekoru denemesi yapacağını ve bu konuda hayli iddialı olduğunu söyleyen sporcu, Çanakkale’nin Çan ilçesi 23 Eylül Ortaokulu’nda beden eğitim öğretmeni olduğunu, antrenmanlarına Natura Blue isimli teknenin dışında sponsor bulamadığı için de tüketici kredisi çekmek zorunda kaldığını belirtti.

"BİR REKOR DENEMESİ İÇİN EN AZ 10 BİN TL'YE İHTİYAÇ VAR"
Rekor denemesi için en az 10 bin TL’ye ihtiyacı olduğunu belirten Can, bunun büyük kısmının uluslararası harcamalara gittiğini kaydetti.

Serbest dalışta 70 metre dalarak yine bir Türk sporcuya ait olan rekoru kırmayı deneyecek olan Can, Dünya Sualtı Sporları Federasyonu (CMAS) bu yılki karşılaşmaları erken tamamlamasından dolayı rekor denemesine fırsat bulduğunu açıkladı.

"DESTEK BEKLİYORUZ"
Yurt dışından 4 madalya ile döndüklerini hatırlatan Derya Can, “Bakanlığımızdan destek bekliyoruz. Dünya şampiyonalarında aldığımız başarılardan sonra para ödülü alamıyoruz. Biz bütün masraflarımızı cebimizden karşılıyoruz. Bu spor pahalı bir spor. Ruslar, İtalyanlar her sezon iki palet, iki elbise ile yarışmalara gelirken ben 8 yıldır aynı elbiseyi giyiyorum. Maddi destek alabilirse serbest dalış sporcuları daha iyi başarılar yakalayabiliriz” dedi.

Kaynak: İHA